AKTUELNO

Vladimir Kecmanović, otac dečaka-ubice Koste Kecmanovića, koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika i randika obezbeđenja O.Š. "Vladislav Ribnikar", na svakom suđenju pokušava da istakne kolika je njegova bol zbog svega što je njegov sin učinio, kao i da bi on uradio sve da spreči stravičan zločin da je znao šta se dešava u glavi njegovog naslednika.

Na poslednjem suđenju u Palati pravde kom su prisustvovali članovi porodice Aćimović, Čikić, Vlahović, Negić, Anđelković, Kobiljski, po čijoj tužbi se sudi Vladimiru i Miljani Kecmanović, Vladimir Kecmanović je istakao da je od 3. maja kada je Kosta izvršio krvavi pir, mrtav čovek, te da sve što radi radi zbog svoje ćerke.

- Ovde stojim zbog ćerke koja je žrtva svog brata. Ništa nije ukazivalo da će se užas desiti. Kosta je bio u kontaktu sa mnogo ljudi i išao na mnogo aktivnosti i niko nije primetio bilo kakva odstupanja u njegovom ponašanju - počeo je Vladimir Kecmanović i dodao:

- U ovom trenutku bi bilo neumesno prema žrtvama da govorim kakvo je dete bio Kosta i koliko smo bili brižna porodica. Da sam znao šta se dešava u Kostinoj glavi i da mi je neko rekao da postoji bilo kakav problem, učinio bih sve da ne dođe do masakra.

U nastavku, Vladimir je i izjavio saučešće porodicama stradalih

- Izjavljujem neizmerno i duboko saučešće porodicama ubijenih. Moj bol i tuga su neutešni.

Podsetimo, pored Miljane i Vladimira Kecmanovića, tužba obuhvata i njihovog sina maloletnika koji je počinio masakr.

Takođe, pred ovim sudom vodi se i krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba u kojem je navodno učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina. Sud je prihvatio predlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu i zatvorio suđenje za javnost.

Protiv porodice Kecmanović vode se tri parnična postupka, a ukupno je podneto pet tužbi za nadoknadu štete.

Tužbe su podnele porodice žrtava, ali i dvojica ranjenih maloletnika i nastavnica istorije koja je takođe bila teško ranjena tokom Kostinog krvavog pira.

Autor: