AKTUELNO

Treći osnovni sud u Beogradu potvrdio je sporazum zaključen između Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i D.A. rođene 1991 godine u Bišketu – Kirgijska Republika.

Na osnovu sporazuma istu je oglasio krivom i izrekao joj uslovnu osudu na taj način što joj je utvrdio kaznu zatvora u trajanju od osam meseci i odredio da se ovako utvrđena kazna zatvora neće izvršiti ukoliko okrivljena u roku proveravanja od tri godine ne izvrši novo krivično delo.

Takođe ona je osuđena na plaćanje novčane kazne u iznosu od 20.000 dinara, a izrečena joj je i mera bezbednosti Proterivanje stranca u trajanju od pet godina.

Kako je utvrđeno, ona je 10.4.2024. godine u Surčinu izvršila krivična dela Neovlašćeno držanje opojnih droga i krivično delo Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija na taj način što je u sobi u kojoj je stanovala, neovlašćeno držala, u manjoj količini, za sopstvenu upotrebu, supstancu koja je proglašena za opojnu drogu i to 3,08 grama metanfetamina.

Takođe ona je i neovlašćeno držala konvertibilno oružje i municiju za isto, odnosno pištolj marke „Ekol“ model „Viper 4,5“ kao i šest komada municije za predmetno oružje, a za čije držanje nije imala dozvolu izdatu od strane nadležnih organa.