AKTUELNO

Prošlo je pet teških dana otkad je Srbiju pogodila strašna vest da je malena Danka Ilić (2), za kojom se tragalo 10 dana, ubijena u Banjskom polju kod Bora.

Njeno telo, nažalost, još nije nađeno.

Policija sada ima novi pravac istrage: Veštače se tragovi zemlje i krv koja je pronađena.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Kako saznaje dobro obavešten izvor, policija istražuje zemlju koja je nađena na obući osumnjičenih Dejana Dragijevića i Srđana Jankovića.

Navodno, zemlja je drugačija na svakom od područja, te policija istražuje tragove zemlje kako bi utvrdila kretanje osumnjičenih i tim putem uspela da pronađe telo dvogodišnje devojčice Danke Ilić.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Pre nekoliko dana je policija iznosila alat čime su, kako se spekuliše kopali i uzimali uzorke zemlje sa različitih područja.

Istražuju se i noževi koji su u vlasništvu osumnjičenih jer se sumnja da na njima ima tragova Dankine krvi.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Policija istražuje i mogućnost da je Danka rakomadana i razbacana, jer prema dosadašnjim istraživanjima ni jedan način potrage za telom Danke Ilić nije uspeo. Ni psi tragači, kao ni dronovi i helikopteri nisu uspeli da lociraju Dankino telo.

Foto: Tanjug /VLADIMIR ŠPORČIĆ

Majorka policije Otović Pjanović je između redova prokomentarisala ovu mogućnost rekavši da ne može da zamisli šta su uraili sa telom male Danke Ilić:

- Ne mogu da izgovorim to što mislim da su uradili sa telom - rekla je tom prilikom majorka Otović Pjanović.