AKTUELNO

Dejan Dragijević (50) priznao je sinoć na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru da je zadavio Danku Ilić.

Prema informacijama koje poseduje Blic, saslušanje Dejana Dragijevića trajalo je noćas više od 2 sata.

On je u tužilaštvu otkrio i da je imao pomagače da skloni telo Danke Ilić sa deponije.

- Rekao je da su mu pomogli otac i brat da se reši tela - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Kako smo pisali, Srđan Janković se branio ćutanjem.

Oglasio se MUP povodom hapšenja oca i brata ubice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su R. D. (73) i D. D. (40) zbog postojanja osnova sumnje osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić pomogli da premesti telo devojčice sa deponije u okolini Banjskog polja na za sada nepoznatu lokaciju na teritoriji grada Bora.

Koje lokacije će policija danas pretraživati

Kako je potvrdio načelnik UKP-a Ninoslav Cmolić, danas će biti ponovo biti pretražene kuće osumnjičenih, ali i šira okolina.

"Biće pretražene septičke jame, ići ćemo i na groblje. Ima mnogo lokacija koje ćemo danas obići", rekao je Cmolić.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, Privatna arhiva

Podsetimo, za ubistvo Danke Ilić osumnjičeni su radnici "Vodovoda" Srđan Janković (50) iz sela Luka i Dejan Dragijević (50) iz sela Zlot. Oni su priznali zločin, ali nisu otkrili tačnu lokaciju gde su bacili telo devojčice, a još uvek je misterija i kako je ona tačno ubijena.

Cmolić otkrio nove detalje potrage

Načelnik UKP Ninoslav Cmolić kaže da policija nastavlja potragu sa telom, osumnjičenima je određen pritvor, a kako ističe, iako osumnjičeni do detalja opisuju izvršenje krivičnog dela, kada dođe do momenta da se kaže gde je sakriveno telo, osumnjičeni ne želi da sarađuje.

Vrh policije otkrio detalje ispitivanja

Ministar policije Bratislav Gašić, izneo je do detalja hronologiju ubistva Danke Ilić. O momentu nesreće na putu detaljnije je govorio načelnik UKP Ninoslav Cmolić. Kako je ispričao, vozač nije ni primetio da je oborio devojčicu, to je shvatio tek kada mu je suvozač rekao.