AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi "vračarci".

Kako saznajemo, svi koji su do sada izneli odbranu negirali su izvršenje krivičnih dela, a negirali su i da su imali skaj.

Luka Cerović koji je označen kao drugi čovek vračarskog klana rekao je da je njemu optužnica nejasna i nelogična, jer on tereti da je 2020. godine oteo Lazara Vukićevića, a ta otmica se dogodila 2019. kada je napustio Srbiju.

Cerović je na suđenju, optužio medije da su ga etiketirali kao da je pucač, drugi čovek klana i ubica i rekao da se zbog toga vratio u Srbiju, a bio je pripravnik u jednoj advokatskoj kancelariji.

Aleksandar Milošević koji se tereti za najviše ubistava je rekao da nije učestvovalo u likvidaciji i u pipremi likvidacije Aleksandra Šarca, da nije vršio nadrzor kuće Lazara Vukićevića prilikom otmice u nekom pikapu, ali i da nije učestvovao u trovanju Strahinje Savića.

Detaljno se o optužnici danas izjašnjava 28 optuženih.

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana. U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski.

Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega će im se suditi u odsustvu, dok su pripadnici grupe kratko negirali krivicu na pripremnom ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost.

U ovom predmetu spojene su četiri optužnice, jedna u kojoj su kao vođe označeni Vušović i Piperski, druga u kojoj je vođa Radoje Zvicer.

Spojene su i protiv Vuka Ursulova za teško ubistvo Dragana Ristića "Cađe", i optužnica protiv Marka Drakule zbog pokušaja ubistva Lazara Vukićevića.

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su između ostalog cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države.

U ovom postupku Savić je i oštećeni i optuženi.

Autor: