AKTUELNO

Kosta K. (14) je 3. maja u školi na Vračaru počinio jeziv masakr, od kog se Srbija, ni skoro godinu dana posle tragedije nije oporavila.

On je likvidirao prvo pripadnika obezbeđenja, a potom i osmoro svojih vršnjaka, a onda je pozvao policiju kako bi je obavestio o svom zločinu, predao se "kao po udžbeniku".

Naime, dečak-ubica je ispraznio prvo pištolj, izvadio šaržer i ostavio ga pored sebe, da ga neko ne bi ubio.

U pucnjavi je koristio pištolje "Shadow 9mm" i "Ruger". Inače, u policiji ovo zovu taktičko pucanje, jer nije bilo statičnih meta.

U policiji nakon hapšenja nije pokazao ni zrno kajanja, i ponašao se bukvalno kao da se radi o nečemu što nema veze s njim.

Veruje se da je učio sa interneta kako da pravi "molotovljeve koktele", a da mu je GTA igrica poslužila da mapira žrtve i da je po uzoru na nju likvidirao svoje vršnjake.

Kako Republika nezvanično saznaje, Kosta je bio opsednut pesmom "Učini me poznatim" australijskog alternativnog izvođača "Kim Drakula".

Inače, u pitanju je pevač vrlo specifičnog izgleda, a njegove pesme naročito su popularne na društvenim mrežama, poput TikTok-a i među mladima.

- Kladim se da mnogi ljudi nikada nisu imali mesto kome pripadaju: "Dajte im platformu da učine neko zlo! Bolje da me ne gledaš popreko, jer ću te stvarno upropastiti! Status slavne ličnosti samo za ubijanje ljudi", stihovi su ove pesme.

Kako se veruje, on je, sledeći reči ove pesme, napravio masakr kako bi postao poznat i kako bi se o njemu pričalo, što potvrđuje i ranije pisanje Republike da je imao za cilj da postane "slavan".

- Svakog dana bar po jednom pita šta se dešava napolju, da li pričaju o njemu, šta kažu, posebno na društvenim mrežama. Drži ga neko uzbuđenje, on i dalje uopšte nije svestan šta je uradio - kazao je ranije sagovornik upoznat sa dešavanjima u boilnice u kojoj je Kosta K. na posmatranju.

Autor: