AKTUELNO

Policijski službenici iz Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Policijskom upravom u Sremskoj Mitrovici, identifikovali su i uhapsili osumnjičenog za ubistvo Zorana Obradovića (68) zvanog Gusak iz Rume, inače bivšeg vlasnika lokalne kafane, a sada vlasnika odgajivačnice pasa, čije je telo pronađeno pre dva dana.

Prema rečima sina ubijenog Zorana, 5. marta obratio se policiji nakon što je pronašao telo oca u njegovoj kući na podu spavaće sobe, a pored njega bio je i pas rase "doberman". U sobi su se videli tragovi krvi i povrede na prstima ruke pokojnika.

Prema rečima sina, Zoran je živeo sam u kući i nije viđen prethodna četiri dana. Takođe je prijavio da se u dvorištu i ispred kuće ne nalazi automobil koji je koristio njegov otac.

Foto: DRUŠTVENE MREŽE

U dnevnoj sobi primećena je premetačina, a na rukama su bile uočljive povrede i nagriženi prsti, za koje se pretpostavlja da ih je najverovatnije naneo pas. Takođe, pronađena je i bejzbol palica s tragovima crvene boje nalik na krv.

Obdukcija je obavljena na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu, a pokazala je da su na telu pronađene višestruke povrede i prelomi, uključujući dvostruki prelom vilice, dva rebra i nosne kosti, a uzrok smrti je davljenje.

U saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Sremskoj Mitrovici, policija nastavlja intenzivan rad na rasvetljavanju svih okolnosti ovog ubistva. Detalji istrage i motiv osumnjičenog za ubistvo još se utvrđuju.