AKTUELNO

Mlađa ženska osoba, koja je ranjena nakon svađe sa muškarcem na naplatnom rampi Preševo, primljena je u Urgentni centar Vranje.

Iz Zdravstvenog centra je rečeno da se lekari bore za njen život, ali da je dijagnostika u toku i da je rano za bilo kakve prognoze.

Prema prvim informacijama, u pitanju je mlađa žena sa teritorije Srbije, dok je na nju pucao stariji muškarac, državljanin Severne Makedonije, albanske nacionalnosti, saznaju "Novosti".

Uviđaj na licu mesta je u toku.

Užasu prethodila svađa

Podsećamo, prema još uvek nepotvrđenim informacijama, muškarac i žena koji su bili u automobilu su se posvađali, ona je izašla iz automobila i on je ispalio dva metka u nju, a zatim izvršio samoubistvo.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Broj 0800/309-309, opcija 1, SOS telefon je koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva - lekari Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra "Srce" od 14 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org, kao i preko četa na sajtu www.centarsrce.org.

Volonteri razgovaraju s ljudima koji su usamljeni, uznemireni, povređeni, tužni, očajni, nesigurni.