AKTUELNO

Fudbaler Vasilije Gačević (23) koji je osumnjičen da je zajedno sa Markom Daničićem (23) zverski nožem izbo MMA borca i srpskog reprezentativca Stefana Savića (23), a potom ga dok je ležao na asfaltu, tukao rukama i nogama, ranije je bio miran i povučen, a zvali su ga i "devojčica" zbog kukavičluka, pričaju za Kurir njegovi poznanici.

Kako smo ranije objavljivali, ubistvo se dogodilo u subotu sat vremena posle ponoći na uglu Dobračine i Dunavske ulice na Dorćolu u Beogradu. Nadzorne kamere snimile su svirepi zločin, prvo jurnjavu niz ulicu,a zatim i ubadanja nožem. Na pomenutim snimcima može se videti kako MMA borac leži na asfaltu dok ga osumnjičeni zverski šutiraju i bahato udaraju. Nakon toga odlaze i ostavljaju ga da leži i od tada MUP traga za njima. Objavljene su i fotografije osumnjičenih, a Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je na građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju o beguncima to odmah jave policiji.

Poznanici Vasilija Gačevića kažu za Kurir "da je on bio miran mladić, praktično kukavica, ali da je očigledno upao u loše društvo, promenio se i postao nasilnik."

- Vasilije je bio prava devojčica! Tako su ga i zvali u fudbalskom klubu u kom je trenirao ranije. Nadimak mu je bio i "glavonja", to su bili neki njegovi nadimci... Bio je veoma povučen, a šta mu se posle dogodilo, sam Bog zna. Sigurno se u međuvremenu uhvatio lošeg društva i eto, sada je postao najtraženiji ubica u zemlji.Jezivo je da on nekome sudi da li će biti u životu ili ne - kaže njegov poznanik i dodaje:

Foto: INSTAGRAM.COM/MUP SRBIJE/Pink.rs/Z. Veljković

- Osumnjičeni Gačević je trenirao fudbal i bio je u Fudbalskom klubu Crvena Zvezda Mali Mokrli Lug i to od januara 2021. godine, pa do juna te godine, praktično samo je igrao polu sezonu i u taj klub je došao kao bonus igrač. Nikada nije pravio probleme i uvek se povlačio, a sada kako vidimo, postao je prava zver koja treba da bude iza rešetaka. Sram ga bilo!

Kako navodi naš sagovornik, jeziva podudarnost je i ta da su Gačević i Savić ipak povezani.

- Navodno, vlasnik fudbalskog kluba iz Malog Mokrog Luga gde je trenirao osumnjičeni Gačević je kum ubijenog Stefana Savića - navodi naš izvor.

Drugi osumnjičeni Marko Daničić se, takođe, bavi fudbalom i igra navodno u klubu Serbian White Eagles iz Toronta u Kanadi. O Daničiću se još zna i da je rođen u Zagrebu.

Foto: Instagram.com

Stefan Savić bio je jedan od najtalentovanijih MMA boraca koji je pre samo tri meseca osvojio bronzu na Svetskom takmičenju u Tirani gde je branio boje Srbije.

Inače, isti napadači teško su ranili i mladića S. M. (32), slučajnog prolaznika koji je prišao da pomogne Saviću kada je u prolazu video kako ga dvojica biju dok on leži na asfaltu, ne pružajući otpor.

- Momak je hrabro prišao, suprotstavio se napadačima, jednog je čak i udario, ali je i on izboden nožem i zadobio je teške telesne povrede - kaže izvor.