AKTUELNO

Dvojica osumnjičenih, Vasilje Gačević (23) i Marko Daničić (23) koji su proteklog vikenda nasmrt izboli srpskog reprezentativca i MMA borca Stefana Savića (23) bili su poslednje dve godine sa njim u sukobu i najverovatnijje su kobne noći imali tipera koji im je javio gde se on nalazi.

Prema operativnim saznanjima policije sukob između MMA boraca i dvojice fudbalera počeo je pre dve godine i nažalost kuliminirao je 25. februara kada su ga oni ubili u Dunavskoj ulici na Dorćolu. "Prema do sada prikupljenim informacijama Stefan Savić se prvi put sukobio sa Vasilijem Gačevićem i Markom Daničićem kada su oni pretukli i u Dunav bacili njegovog druga, a tom prilikom su najstražnije ga ponižavali i bukvalno urinirali po njemu. Upravo zbog toga se tada Stefan sa njima potukao", kaže izvor iz istrage i dodaje:

"Nije to bio jedini sukob nešto kasnije dvojica fudbalera su napali i Stefanovu devojku i ponovo je došlo do fizičkog razračunavanja između njih. U ovim sukobima oni su izvukli 'deblji kraj' zbog čega su, kako se veruje je rešili da mu se osvete. Kako navodi izvor, kobne večeri Stefan Savić sa prijateljem svratio u jedan restoran na Dorćolu i da je to odmah javljeno dvojici osumnjičenih.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić, Instagram

"Njima je javljeno da je on u tom restoranu i oni su se odmah dovezli na Dorćol. Čim su ušli u restoran oni su izvadili noževe, a Stefan je pokušao da izbegne sukob i pobegne i potrčao je Dobračinom ulicom, ali su ga oni na raskrisnici sa Dunavskom sustigli, udarcima oborili na zemlju i pretukli, a onda mu zarili nož ispod pazuha", objasnio je izvor iz istrage.

Na snimcima vidi se da je Stefanu pokušao da pomogne jedan mladić, ali su ubice nasrnule i na njega i ubole ga u grudi i posekle po nozi, pa je on utrčao u automobil svog druga i pobegao.

Njega je ekipa Hitne pomoći zatekla na Terazijama i on je sa ranama koje su obilno krvarile primljen u Urgentni centar gde je odmah operisan i prema nezavničnim informacijama iz bolnice njegov stanje je sada stabilno.

Za dvojicom osumnjičenih, Vasilijem Gačevićem (23) i Markom Daničićem (23) raspisane su potrage i policija poziva građane da se, ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Autor: