AKTUELNO

Sofija Negić krvnički je ubijena 3. maja u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' kada ju je sa sedam metaka usmrtio monstrum, Kosta Kecmanović.

Njen otac, Slobodan Negić govorio je u Višem sudu u Beogradu o patnji kroz koju prolaze on i supruga i najvećem gubitku, ubistvu jedinice i mezicime koju im je oduzeo Kecmanović.

On je ovom prilikom ispričao i kroz kakvu je agoniju prošla Sofija kao i na koji način ju je dečak-ubica usmrtio kada je izašla iz toaleta u hodnik gde su ubijeni već bili Dragan Vlahović, Ana Martinović i Bojana Asović.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Znam da se Sofija nije uplašila. Očevim pištoljem Kosta je pucao u nju spreda frontalno jednom, drugi i treći put. Pucao je u njene grudi. Ona pokušava da se spase, a Kosta puca u četvrti, pet i šesti put u leđa i sedmim metkom je pogađa u kičmenu moždinu. Tu je kraj - ispričao je očajni otac.

Slobodan Negić o smrti ćerke Slobodan je govorio i o odnosu koji je imao sa svojom mezimicom. - Moja Sofija i ja smo imali jaku vezu još od kada je bila tačkica u stomaku. Zvali smo je Graška. Mi smo bili tata Graška i mama Graška. Kasnije sam ja bio Sofijin Tata sa velikim T. Na to sam ponosan jer mi je objasnila da se to ime zaslužuje. Kada sam se operisao usled teške bolesti kičme, a imao sam tri operacije, ona je bila moja pomoć i rekla mi je: " Uspećeš, ti si moj heroj". I danas sam motivisan tom rečenicom - rekao je Slobodan i dodao da se trudio da uz Sofiju bude bolji čovek, čemu je i nju učio.