AKTUELNO

E. D. (43) iz Novog Pazara uhapšen je zbog sumnje da je silovao devojku (31), inače osobu sa posebnim invaliditetom u njenom stanu u centru grada.

Podsetimo, pripadnici policije juče su lišili slobode E. D. inače, višestrukog povratnika i to zbog sumnje da je silovao devojku. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

- Sumnja se da je E. D. došao do zgrade u kojoj živi oštećena devojka i zvonio joj na interfon. Ona je navodno, tada pomislila da je njen deda, koji je inače prema njihovom prethodnom dogovoru trebao da dođe kod nje - kaže sagovornik i dodaje:

- Devojka je otvorila vrata i E. D. je upao u stan. Odmah je navodno, bacio i počeo da je dodiruje po telu. Ubrzo je, iako se devojka opirala uspeo da je savlada i nažalost je silovao. Nakon gnusnog čina pobegao je iz stana, a nesrećna devojka je ostala u stanu. Ubrzo je navodno došao njen deda, kao i otac kome je devojka ispričala šta se dogodilo i slučaj je prijavljen policiji koja je ubrzo identifikovala E. D. i uhapisla ga.

Kako navodi sagovornik, devojka je jako vodila računa o tome da nikog nepoznatog ne pušta u stan.

- Devojka je zbog svog invaliditeta jako vodila računa da nikog ne pušta u stan i zato je sada samouvereno otvorila vrata misleći da je deda, a ne manijak koji će je silovati - navodi izvor.

Komšije silovane devojke kažu da je on skoro da nisu ni znali da oštećena ima neki zdravstveni problem.

- Čuli smo šta se desilo i jako smo se uznemireli. Ona je jedna jako fina i vaspitana devojka, za koju smo tek sad saznali da ima neki problem. Užasno je to što joj se desilo... Tog manijaka i monstruma treba vešati nasred trga u gradu - kažu besne komšije i dodaju:

- E. D. ima porodicu i ona ga se odrekla odavno, zato što su ceo život imali problema sa njim. Iako su njegovi roditelji i cela porodica normalni, on je užasan i sve to što radi uznemirava ceo grad. Već je spopadao devojčice i žene po gradu, ima jako puno prijava na njegovo ime i on je zbog napastvovanja 2019. uhapšen i do 2023, bio je u zatvoru. Nakon što je izašćao na slobodu počeo je opet da uznemirava devojke i maloletne devojčice.

Kako su dodali, žitelji Pazara se odavno plaše E. D. i mole se da im neko žensko čeljade ne bude u njegovoj blizini. Inače, isplivao je i snimak nadzorne kamere iz jedne pazarske zgrade iz 2019. Naime, na tom snimku koji je objavio Sandžak Danas može se vdieti kako je osumnjičeni E. D. otvorio ulazna vrata i rukom ispratio devojčicu koja je sa kesama ulazila u zgradu.

Na pomenutom snimku može se videti kako E. D. nešto priča sa devojčicom koja pokušava užurbanim hodom da pobegne od njega, ali joj E. D. ne dozvoljava. Nakon što su se popeli skoro na prvi sprat može se videti da E. D. pokušava devojčici da podigne jaknu, ali ona hrabro uspeva da mu pobegne tako što trčeći silazi niz stepenice i beži napolje. E. D. kako se može videti na snimku, mirno silazi niz stepenice gde navodno telefonira i izlazi iz ulaza zgrade.

Autor: