AKTUELNO

Porodica za smrt okrivljuje ortopeda dr Dobrivoja Bojanića.

Nastavljaju se saslušanja povodom smrti Radenka Nikodinovića (8) iz Kozjaka kod Loznice koji je preminuo 8. oktobra, šest dana nakon preloma ruke.

- Radenko Nikodinović je na Institut za majku i dete u Beogradu poslat u veoma losem stanju, sa teškom kliničkom slikom – rekao je u lozničkom tužilaštvu medicinski tehničar koji je bio dečakova pratnja u sanitetu do Beograda.

Prema rečima izvora iz istrage, izjave jučerašnjih svedoka jasno ukazuju na to da su sve povrede i komplikacije na Radenkovoj ruci bile uočljive.

– Tehničar koji se tog dana našao sa Radenkom Nikodinovićem u sanitetu bio je vidno potresen prilikom ispitivanja, jer ne pamti da se skoro dogodio sličan slučaj, naročito kada je u pitanju dete. U svom daljem izlaganju istakao je da je dečak bio u teškom stanju, malaksao, sa povišenom temperaturom i vidno otečenom rukom koja je bila pod zavojem – kaže izvor.

Foto: Printscreen Youtube

On dodaje da je medicinski tehničar rekao da je dečak jedva hodao i da nije mogao sam da izađe iz sanitetskog vozila.

Pored njega, saslušane su i Radenkova tetka Jelena i komšinica Mirjana. Njih dve su ga čuvale kada se nesreća dogodila. Objasnile su kako je pao sa tobogana i naglasile da se na podlaktici odmah videla rana koju je zadobio prilikom pada.

Saznanja iz Tužilaštva potvrdio je i Radenkov otac Milan Nikodinović.

– Kada njih dve kao laici kažu da je postojala rana na ruci i bila vidljiva, o čemu mi više da pričamo. Uz to se dodaje i izjava tehničara iz saniteta koji je jasno i glasno rekao da mi je dete bilo u mnogo lošem stanju. Svaki komentar je suvišan i bolan – rekao je Nikodinović.

I. P.

#Loznica

#Radenko Nikodinović

#Ruka

'