AKTUELNO

U Beču je preminula tromesečna beba čiji su roditelji iz Srbije, a koji su privedeni nakon detetove smrti, jer se pretpostavlja da je beba umrla od posledica trauma usled potresa.

Početkom februara je u Hitnu službu u bečkom okrugu Otakring bebu bez svesti donela majka, a doktori su odmah po prijemu deteta ustanovili da ima i nekoliko preloma.

Beba je odmah prebačena u AKH, gde su se doktori borili za njen život, ali nažalost, svi njihovi napori i pokušaji su bili bezuspešni jer je povreda mozga koju je dete imalo bila i više nego ozbiljna.

Baba rođenja u novembru 2023

Kako prenose nezavisne.com, beba je rođena krajem novembra meseca, 2023. godine. Nažalost, beba je preminula, a nakon što je sva medicinska dokumentacija pregledana, ustanovljeno je da postoji određena sumnja protiv roditelja koji su sinoć privedeni.

Dvadesetdevetogodišnji otac i dvadesetšestogodišnja majka su pod istragom, a kako je u svojoj izjavi rekla Nina Busek, portparolka javnog tužilaštva, roditeljima još uvek nije određen pritvor.

Busek je dodala da postoje i dokazi da je beba pretrpela tešku traumu, te da je dečak navodno imao slomljene kosti. Obdukcija tela je naložena, a kako su rekli iz policije, privedeni roditelji još uvek nisu saslušani jer su u stanju šoka.

Takođe, oni imaju i dvogodišnju ćerku koja je trenutno smeštena u hraniteljsku porodicu.

Autor: