AKTUELNO

Dženifer Krembli iz Mičigena postala je prvi roditelj u istoriji američkog pravosuđa zbog masovnog ubistva koje je počinilo dete. Ona je osuđena za ubistvo iz nehata jer uspela da spreči sina izvrši masovno ubistvo u školi, a njenom suprugu Džejmsu se sudi za isto delo.

Sada se postavlja pitanje da li bi roditelji đaka ubice koji je izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" mogli da odgovaraju ili da snose deo odgovornosti za masovno ubistvo koje je počinio Kosta K.

Advokat Zora Dobricanin Nikodinović kaže da joj je i dalje neverovatno da detetu od 13 godina padne na pamet da ode i pobije pola škole, te da ne isljučuje opciju da je imao neku vrstu pomagača.

Foto: TV Pink Printscreen

- Dečak ubica iz Ribnikara je imao 13 godina u trenutku izvršenja zločina i nalazi se ispod radara krivične odgovornosti. Međutim, neophodno je da se ispita da li je imao pomagače, podstrekače ili saizvršioce ili bilo kog saučesnika. Mislim da je to na organima gonjenja da ispitaju i da ako postoji bilo kakav oblik saučesništva ili čak saizvršilaštvo da se taj koji je to učinio sankcioniše - rekla je Dobričanin Nikodinović.

Ona ističe da je prvog dana nakon masakra rekla da joj to ličini na teroristički akt, te da misli da bi time trebalo da se pozabave i službe bezbednosti ne samo u Srbiji, nego celog sveta, te da niko ko ima i promil udela ne sme ostati nekažnjen.

Advokat Aleksandar Cvejić smatra da voditi dete u streljanu nije samo po sebi problematično.

Foto: TV Pink Printscreen

- Voditi dete u streljanu ne mislim da je problematično samo po sebi. Mislim da ne postoji roditelj koji bi dete školovao da ubije. Neadekvatno čuvanje oružja je prekršaj, a ne krivično delo - rekao je Cvejić.

Autor: