AKTUELNO

Nekoliko meseci pre samog masakra, Kosta je ispričao drugarima iz škole da ima strah kako će Miljana i Vladimir reagovati na njegove ocene, ovako za portal Republika započinje razgovor izvor upoznat sa slučajem.

Kosta Kecmanović koji je počinio nezapamćen zločin 3. maja prošle godine, učen je od malih nogu da je jako važno da bude odličan đak i da ređa petice u dnevniku.

Foto: printscreen /Društvene mreže

Osim što se od dečaka, koji je kasnije postao masovni ubica, kao i njegove mlađe sestre očekivalo da budu vrhunski đaci, baš kao što su nekada bili i Vladimir i Miljana, koji su fakultetski obrazovani ljudi, podrazumevalo se da nemaju manje ocene od maksimalne.

Nakon zločina na Vračaru, prema prvim pričama govorilo se da je Kosta natprosečno inteligentno dete, međutim, ispostavilo se da nije i da je uspehe ređao baš zbog svojih roditelja.

- Pred svaki kontrolni ili odgovaranje, on je bio nervozan i u strahu, jer nije bio siguran da li je sve naučio i da li će dobiti peticu. Jednom prilikom je čak svojim vršnjacima, sa kojima se družio na velikom odmoru, rekao kako se svaki put kad dobije manju ocenu plašio da ode kući i saopšti to svojim roditeljima, jer će ga mama i tata grditi - rekao je izvor upoznat sa istragom.

Foto: Informer.rs

Kako smo već pisali, Kostu Kecmanovića je majka kažnjavala kada bi bio "loš" u školi, što je i ovaj put izvor potvrdio:

- I Vladimir je imao svoja očekivanja od Koste, ali je Miljana Kecmanović bila posebno stroga. Nije praštala neuspehe, pa ni najsitnije greške. I te kako je dečaka umela da kazni ako ne dobije peticu - zaključuje izvor.

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Foto: Univerzum HD Media/N.M.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ "Vladislav Ribnikar" je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset.