AKTUELNO

Devojka je nestala pod nerazjašnjenim okolnostima.

Biljana Đorić (19) iz Mataruške Banje nestala je 2. decembra 2015. godine.

Ona je te večeri iz Kosovske Mitrovice do Kraljeva doputovala vozom. Na šalteru jednog kioska - menjačnice ostavila je pasoš i mobilni telefon rekavši da će neko doći to da uzme. Od tog dana gubi joj se svaki trag.

- Godinu dana je prošlo od nestanka moje Bilje. Ovo je bila najgora godina u mom životu, godina strepnje, godina tuge, godina pomešanih osećanja. Samo se nadam da mi je dete živo i zdravo gde god da je otišlo – rekla je Biljanina majka Vesna Đorić.

Vesna dodaje da je preko prijatelja dobila informaciju da se Biljana zamonašila u jednom manastiru u Žičkoj eparhiji.

Foto: Facebook

- Najgore od svega je to što od Partijaršije ne mogu da dobijem potvrdu ili demant tih sumnji. Još u aprilu sam im poslala dopis. Mesecima nije bilo odgovora pa sam lično otišla u Patrijaršiju u Beogradu. Tamo sam klekla pred jednog sekretara i molila ga da mi kaže gde mi je dete. On mi je rekao da Crkva poštuje želje iskušenica i ukoliko Biljana ne želi da se zna da je u manastiru oni to ne mogu da kažu protiv njene volje, Crkva poštuje zavet ćutanja - očajna je Vesna.

Ona moli čelnike Crkve da joj kažu da li je njeno dete utočište našlo u manastiru.

- Ne moraju da mi kažu u kom je manastiru, samo da mi kažu jeste li ili nije kod njih. Da znam da li tragam u pravom smeru ili sam otišla na skrozu pogrešnu stranu - kaže Vesna Đorić.

I. P.

#Biljana Đorić

#Kraljevo

#Nestanak

#Voz

'