AKTUELNO

Devojčica je nestala prošlog petka.

Ni šestog dana od tragičnog događaja kada je petnaestogodišnja Barbara Vitez pala sa mosta preko Tise u hladnu i mutnu reku, njeno telo nije pronađeno.

Ona je prošlog petka posle 22 časa uveče sa drugarima bila na ovom mostu preko Tise. Pretpostavlja se da su želeli da siđu na stub mosta kada se petnaestogodišnja devojčica okliznula i pala u reku. Deca su javila policiji, a spasilački tim već od narednog dana neumorno traga Barbarom.

- Voda je hladna, samo 4 stepena Celzijusa. Devojčica nije imala šansu, čak i da je bila dobar plivač. Ronioci su pregledali dno reke oko stuba, gde je Barbara upala i nizvodno oko sto metara. Pregledani su svi krateri ispod mosta u koje je moglo da se zaustavi telo, ali bez rezultata, pa sve do stotinak metara od mosta, gde je dno ravno i gde je jaka vodena struja, koja je najverovatnije telo odnela nizvodno – kaže predsednik Spasilačkog tima "Tisa" Nandor Baranji za portal Pink.rs.

Žitelje Sente, međutim, ova tragedija nije iznenadila s obzirom na to da svake godine ova nepredvidiva reka odnese nekoliko života, ali ih je ipak potresla. Smatraju da je vreme za zajedničku akciju kojom bi podsetili roditelje da vode računa kako im deca provode vreme van kuće.

- Moramo svi da se „probudimo“. Organizovaćemo akcije da ukažemo roditeljima da mora kvalitetno da provode vreme sa svojom decom i usmeravaju ih ka pozitivnim vrednostima, ali i da obilazeći škole deci skrenemo pažnju na njihove nestašluke i na to da ovakva eksperimentisanja mogu da dovedu do tragičnih posledica – priča nam psiholog Ljubica Nikolić Verikias, koja je i v.d. direktora Centra za socijalni rad u Senti.

Spasioci kažu da neće odustati od potrage za Barbarinim telom sve dok ga ne pronađu. Planiraju i da je prošire do brane kod Bečeja. Volontere imaju, čamci su spremni, nedostaje im samo 80 litara benzina.

M. Vitomirović

#Barbara Vitez

#Policija

#Reka

#Tisa

#Voda

'