AKTUELNO

Carinici su danas na ulazu graničnog prelaza Batrovci sprečili pokušaj prenosa neprijavljenih deviza i manje količine hašiša, saopštila je Uprava carine.

Slučaj je otkriven kada su se za kontolu prijavila dva belgijska državljanina turske nacionalnosti, putujući u "mercedesu" B klase belgijskih registarskih oznaka.

Iako su, kako se navodi, obojica izjavili da nemaju ništa da prijave, u kaseti ispred suvozačevog sedišta otkrivena je servisna knjižica puna novca.

U njoj se nalazilo ukupno 31.400 neprijavljenih evra, za koje je vozač (52) potvrdio da su njegovo vlasništvo, pa mu je odmah vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Suvozač je sa sobom takođe nosio neprijavljene devize, ali u dozvoljenom iznosu od 10.000 evra.

Daljim pregledom automobila, carinici su ispod suvozačevog sedišta pronašli i kesu punu otpadaka, u kojoj se nalazio i zavežljaj sa četiri grama hašiša.

S obzirom na to da je reč o stranim državljanima, biće sproveden hitan prekršajni postupak, dok će droga biti predata u dalju nadležnost policije, dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još: HAPŠENJE NA BATROVCIMA: Zaplenjeno 20 kilograma marihuane!

#Batrovci

#Belgija

#Carina

#Evri

#Zaplena

'