AKTUELNO

Porodica, prijatelji i zvaničnici opraštaju se od Jahje Mahmutovića (17) koji se utopio danas u Ulcinju.

Kako je ranije pisano, mladić je bio učenik treće godine srednje škole "Gazi Isa-beg" iz Sjenice, a sa ostalim vršnjacima boravio je u Ulcinju na ekskurziji, kada je došlo do jezive tragedije.

- Neka se Alah smiluje Jahji Esada Efendije, našoj medresi, i primi ga u svoje okrilje, među časne šehide naše umetnosti. Neka svojim roditeljima, celoj porodici i našoj zajednici podari hrabrost i snagu da kao vernici dostojanstveno podnesu ovo iskušenje - napisao je muftija dr Mevlud Dudić, prenosi Sandžak press.

Ministar u Vladi Srbije i zamenik predsednika Stranke pravde i pomirenja, Edin Đerlek, takođe je izrazio saučešće porodici nastradalog dečaka.

- Duboko nas je potresla ova tužna vest za ceo Sandžak! Danas se preselio sin uvaženog i poštovanog efendije hfz. Esad Mahmutović. Molim se Alahu dž.š. da ovom divnom momku, pokojnom Jahji, daju prelepo Nebo, a porodici Mahmutović da budu sigurni u ovom teškom iskušenju koje ih je zadesilo. Svi pripadamo Alahu i svi se Njemu vraćamo - napisao je Đerlek na svom Fejsbuk profilu.

Uzrok smrti još nije poznat.

Nastradali mladić je sina poznatog efendije Esada Mahmutovića iz Sjenice.