AKTUELNO

Dalibora Đurića su ubili u zatvoru, ali ubica je bio van zidina.

Dalibor Đurić ubijen je 22. septembra 2016. godine na filmski način i to je predstavljalo snažan udarac za "škaljarski klan". Likvidiran je iza zidina spuškog zatvora, dok je trenirao u poluotvorenom odeljenju. Važio je za jednog od ključnih ljudi "škaljarca". Time je i vođi "škaljaraca" Jovanu Vukotiću poslata poruka. On je bio u bekstvu, ali je likvidiran 8. septembra 2022. u Turskoj.

Kao saučesnici i prvi osumnječeni za Đurićevo ubistvo su dileri droge iz Kotora, kako ih je označilo tamošnje tužilaštvo, Dejan Pavićević i Miloš Trbo, koji su prvostepeno osuđeni na 18 i 16 godina zatvora. Oni se terete da su, i dalje nepoznatoj osobi, pomogli oko uklanjanja tragova, prenosili su informacije i išli u izvidnicu. Dokazano je i da je auto kojim je ubica odvezen do Spuža kasnije zapaljen, jedino nerasvetljeno je ostalo ko je bio direktni izvršilac, a ko organizator.

Javnost je spekulisala da je ubica morao da ima pomagača, doušnika u zatvoru, ali istaržitelji nisu došli do takvih podataka. Đurić je inače, dva puta pre likvidacije bio na meti neprijatelja, u Kotoru i u Beogradu. Međutim, treći put ubica nije promašio. On je u Spužu ležao zbog iznude, a pred sudom je više puta ponovio da mu je život u opasnosti. Izgleda da je najugroženiji i bio dok je bio pod "zaštitom" unutar zidina spuškog zatvora. Tek nakon njegovog ubistva, isplivalo je saznanje, da je likvidacija Đurića u Spužu pokušana i godinu dana ranije.

Autor: