AKTUELNO

Nakon što je u Beogradu uhapšen bivši fudbaler Živko Bakić, koji se sumnjiči da je sa saradnicima švercovao kokain iz Južne Amerike u Evropu, otkriveno je da je u lancu šverca bila i jedna žena!

U pitanju je pripadnica lepšeg pola koja je koristila aplikaciju Skaj, preko koje je komunicirala sa pripadnicima narko-grupe, a na toj aplikaciji imala je nadimak Mila.

Prema navodima naših izvora, u transportu droge iz Ekvadora do Soluna, a za koji se sumnjiči drupa Živka Bakića, učestvovala je i ženska osoba, koja je, navodno, bila zadužena za vađenje koakina sa broda kada on pristigne u solunsku luku.

- Ova žena je na aplikaciji Skaj imala nadimak Mila i ona je sa Bakićem i članovima njegove grupe razmenila više poruka oko transporta kokaina. Naime, ona je bila zadužena da obezbedi da se paketi sa belim prahom bezbedno istovare sa broda, koji je u solunsku luku stigao iz Ekvadora u novembru 2020. godine. Na brodu je bilo 280 paketa sa 324 kilograma kokaina, a paketi su bili sakriveni u kontejneru u šupljinama iza ogledala. Inače, u kontejnerima su bile banane, tačnije oko 15 tona ovog voća.

Pojedini članovi klana bili su zaduženi da odu u Solun kako bi tovar droge bio bezbedno transportovan, a neki od njih su čak i iznajmili stan tokom boravka u Solunu.

Podsetimo, Živko Bakić uhapšen je u Beogradu sa petoricom svojih saradnika, zbog sumnje da su u periodu između 2020. i 2021. godine iz Ekvadora u Solun prošvercovali 324 kilograma kokaina. Droga je bila skrivena u kontejnerima sa bananama, a dopremljena je prekookenaskim brodom.

Sumnja se da je Bakić u Južnoj Americi drogu nabavio preko svog prijatelja Zorana Jakšića, koji se nalazi u peruanskom zatvoru.

- Pretpostavlja se da je Jakšić bio posrednik između Bakića i proizvođača kokaina - podseća izvor.

Autor: