AKTUELNO

Šestočlana grupa koja je juče uhapšena u Grčkoj zbog šverca 324 kilograma kokaina u Solunu, a čiji je vođa Živko Bakić (40), inače bivši fudbaler Crvene zvezde, saslušana je danas u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal, saznaje "Blic".

Osumnjičeni su se u tužilaštvu branili ćutanjem, a tužilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva i ponovnog činjenja dela.

Jedan od članova kriminalne grupe, S. M. nalazi se u bekstvu.

Bivši fudbaler Crvene Zvezde označen kao vođa
Da podsetimo, za vođu šestočlane grupe, koja je juče uhapšena zbog 324 kilograma kokaina u Solunu, označen je Živko Bakić (40) inače bivši fudbaler Crvene zvezde, potvrđeno je nezvanično za "Blic".

Kako smo ranije pisali, pored Bakića, uhapšeni su: A. M., N. P., S. Š., M. S. i S. S. , zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela u sticaju sa krivičnim delom neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su tokom 2020. i 2021. godine na području Južne Amerike, Zapadne Evrope, Republike Grčke i Republike Srbije formirali organizovanu kriminalnu grupu sa ciljem kupovine i prebacivanjem velike količine opojne droge kokain putem prekookanskih brodova iz Južne Amerike na teritoriju Zapadne Evrope i Republike Srbije radi stavljanja u promet i sticanja velike protivpravne imovinske koristi.

Te da je u označenom vremenskom periodu ova organizovana kriminalna grupa kupila, prenela i radi prodaje držala 324 kilograma opojne droge kokain, iz Ekvadora do luke u Solunu u Grčkoj gde je navedena opojna droga oduzeta od strane grčke policije.

Autor: