AKTUELNO

Vojnik Branislav Kovačević (49) koiji je u petak poginuo u saobraćajnoj nesreći u selu Drenovac kod Vranja, sahranjen je juče, a prijatelji i rođaci se sa bolom opraštaju od starijeg vodnika Prve brigade kopnene vojske Srbije.

U petak je, da podsetimo, došlo do udesa vojnog kamiona u kojem su se nalazila četvorica pripadnika Vojske Srbije od kojih je jedan preminuo od posledica zadobijenih povreda, a Vojska Srbije saopštila je da se sve desilo u toku realizacije redovnih aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Preminuli Kovačević je iza sebe je ostavio suprugu i dvoje dece, a prijatelji i kolege ne kriju tugu. Mnogi su se od njega oprostili porukama na društvenim mrežama, ističući da je bio divan prijatelj i čovek.

Foto: Facebook.com/Branislav Kovačević

- "Pukovniče moj pogibe ti bez zrna baruta, bilo je zadovoljstvo poznavati te", Što mi je rekao kolega "Nije bio visok čovek, ali je bio veliki čovek", "Bio je divan otac, muž, strika, deda, Bog ga je rano uzeo kod sebe.. Neka ga anđeli čuvaju" - glase neki od oproštaja na Fejsbuku.

Posebno je dirnuo i oproštaj mladog vojnika koji je odao poštovanje starijem vodniku.

- Kočo, kako smo te iz poštovanja zvali, bio si nam kao brat, kao neko ko je vodio računa o nama mlađim vojnicima u toj Đakovici gde si počeo svoju vojničku karijeru. Nikada te nećemo zaboraviti. Neka te anđeli čuvaju jer si i ti bio jedan od njih, iskreno saučešće porodici, počivaj u miru brate naš - napisao je vojnik.

Foto: Facebook.com/Branislav Kovačević

Inače, trojica povređenih vojnika su u stabilnom zdrabstvenom stanju.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici tragično stradalog pripadnika Vojske Srbije.

Autor: