AKTUELNO

Policija je u više odvojenih akcija, u prethodnih nekoliko dana, uhapsila 106 osoba zbog sumnje da su počinile krivična dela teške krađe, krađe i razbojništva, saopštio je danas MUP.

Akcije su sprovedne u saradnji sa nadležnim tužilaštvima i bile su usmerene na suzbijanje imovinskih delikata na teritoriji policijskih uprava Beograd, Valjevo, Bor, Vranje, Zaječar, Zrenjanin, Jagodina, Kragujevac, Kraljevo, Kruševac, Leskovac, Novi Pazar, Novi Sad, Požarevac, Prijepolje, Smederevo, Sremska Mitrovica i Čačak.

Uhapšeni su osumnjičeni da su u prethodnom periodu izvršili više od 200 teških krađa, krađa i razbojništava. Takođe, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 37 osoba.

Takođe, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 37 osoba.

U Novom Pazaru uhapšene su četiri osobe osumnjičene da su obile kotlarnicu novosagrađenog atletskog stadiona u tom gradu i iz nje ukrale nekoliko novih pumpi za vodu i alat potreban za održavanje grejanja vrednosti od oko 1.000 evra.

U Novom Sadu je uhapšen muškarac koji je na sajtu za upoznavanje kontaktirao oštećene sa kojima se dopisivao i ugovarao sastanke.

Policija u Jagodini je ženu za koju se sumnja da je u Svilajncu iz jedne apoteke ukrala 30.000 dinara, tako što je oštećenoj, uz tvrdnju da ima sidu, pretila da će je napasti inficiranim špricem koji je držala u džepu od jakne ukoliko joj ne preda novac.

U Beogradu je uhapšen mladić zbog sumnje da je na Čukaričkoj padini od radnice jedne trafike uz pretnju pištoljem oduzeo oko 36.000 dinara, dok je uz pretnju nožem od radnika u jednom trgovinskom objektu pokušao da ukrade pazar.

Takođe, u Beogradu su uhapšena trojica mladića zbog sumnje da su od oštećenog, uz upotrebu fizičke sile, ukrali novčanik sa 85.000 dinara, lična dokumenta i mobilni telefon.

U Požarevcu je, kako se sumnja, muškarac pokušao da otme taksi vozilo. U Mladenovcu je policija kod dve osobe prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenih pronašla veći deo predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog ubodnu testeru, dva multi-praktika, ručna kolica za prtljag, polir-mašinu, torbu i više kofera sa raznom garderobom i stolnjacima, neseser sa escajgom, dve ženske jakne od veštačke kože, aparat za razvijanje supe, slivnik lavaboa, bateriju za vodu, pekač za kolače, digitalni merač za pritisak, više komada upakovanih novih posteljina, usisivač i više kesa sa zavesama i jastucima.

U Beogradu je uhapšen mladić za kojeg se sumnja da je oštećenoj na ulici oteo torbu sa novcem, dokumentima i dva mobilna telefona.

Uhapšen je u Beogradu mladić zbog sumnje da je počinio 14 krivičnih dela krađa. Na linijama gradskom prevoza i u podžemnom prolazu kod tržnog centra ?Ušće", koristeći gužvu, od oštećenih je krao novčanike, novac i lična dokumenta. U Valjevu je uhapšen muškarac zbog sumnje da je provaljivao u trgovinske radnje iz kojih je krao robu i novac.

U tom gradu je uhapšen i mladić koji je iz jednog butika u Valjevu ukrao robu čija se vrednost procenjuje na 40.000 dinara. Policija je u Zaječaru uhapsila muškarca zbog sumnje da je počinio sedam krađa i dva krivična dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica.

U Zrenjaninu je uhapšen mladić zbog razbojništva, kod kojeg je pronađen televizor i dva zvučnika, koji potiču iz krivičnih dela. U tom gradu je uhapšen i muškarac koji se sumnjiči za teške kraje.

U Jagodini je uhapšen muškarac koji se sumnjiči da je zajedno sa još tri osobe, koje su ranije uhapšene, ukrao iz vozila torbu nemačke državljanke.

Takođe, uhapšen je joše jedan muškarac zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa, tako što je u ranim jutarnjim satima polomio katanac na rešetkama jedne prodavnice u selu Veliki Popović, podesnim alatom otvorio ulazna vrata magacina i iz prodavnice ukrao robu i novac.

U Kragujevcu je uhapšen mladić zbog sumnje da je oštećenoj oteo torbicu, novac, lična dokumenta i mobilni telefon. U Kraljevu, takođe, mladić zbog osnova sumnje da je počinio pet teških krađa i devet krađa u pokušaju, tako što je obijao kuće, iz kojih je krao novac, prehrambene proizvode, plemenite metale i druge vredne predmete.

U Kruševcu je uhapšen muškarac zbog sumnje da je obijao porodične kuće na području Kruševca iz kojih je odnosio tehničku robu, alkoholno piće i garderobu.

U Leskvocu je su uhapšena dvojica mladića zbog sumnje da su u selu Lipovica pokušali da obiju porodičnu kuću oštećene u čemu su ih sprečili policijski službenici.

U Novom Sadu je uhapšen muškarac zbog sumnje da je uz pretnju pištoljem i upotrebu fizičke sile od vlasnika jedne menjačnice u Gložanu oduzeo oko 140.000 dinara.

Uhapšena su i dvojica mladića zbog sumnje da su, maskirani fantomkama, ušli u kuću oštećenih, jednog od njih oborili na zemlju, a drugom zadali više udaraca drvenom palicom i tražili od njih da im predaju novac.

Pošto su od jednog oštećenog uzeli novac, obavili su premetačinu u kući i uzeli dva mobilna telefona, dva para slušalica, ručni sat i platnu karticu jednog od oštećenih.

U Novom Sadu je uhapšen mladić za kojeg se sumnja da je od taksiste, uz pretnju nožem, oduzeo novac, kao i mladić koji je u drugom slučaju oštećenom zadao više udaraca i naneo mu povredu nožem, a potom od njega uzeo torbicu.

U Požarevcu je uhapšen mladić zbog postojanja osnova sumnje da je počinio četiri krivična dela teške krađe na taj način što je provaljivao u kuće oštećenih.

U Prijepolju je uhapšen mladić zbog sumnje da je iz jedne prodavnice autodelova u Novoj Varoši ukrao novac, a potom fizički nasrnuo na prodavca, kao i muškarac osumnjičen da je na štetu dve pravoslavne crkve u Vrnjačkoj Banji i Novoj Varoši ukrao zlatni nakit iz kivota ikona i novac...

#Hapšenje

#Policija

'