AKTUELNO

Protiv svih osumnjičenih je pokrenuta istraga zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Viši sud u Beogradu odredio je večeras, na predlog tužilaštva, pritvor do 30 dana petorici osumnjičenih za ubistvo Aleksandra Savkovića (27) u nedelju rano ujutru ispred kluba "Nana" na Senjaku.

Oni su prethodno ispitani u Višem javnom tužilaštvu koje je protiv svih osumnjičenih pokrenulo istragu zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

U ovom slučaju osumnjičeni su Nedeljko Grbović, Stevan Dukić (22), Stefan Šapurić (24), Miloš Lukovac (29) i Miloš Tančev (22).

Foto: Pink.rs

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je odredio pritvor do 30 dana prema okrivljenima zbog postojanja osobitih okolnosti da će uticati na svedoke, kao da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, precizirala je za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.

U sukobu ispred kluba "Nana" na Senjaku u nedelju oko pet sati ujutru ubijen je Savković, dok je Adija Iseinović (29) tom prilikom ranjen.

Kasno uveče istog dana nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na ovaj klub i tom prilikom niko nije povređen.

Foto: Pink.rs

Dvojica osumnjičenih u ovom slučaju, Dukić i Tančev su bili u "bentliju" koji je udario u automobil predsednika Aleksandra Vučića, 1. septembra na Topčiderskoj zvezdi, dok je vozilom upravljao Luka Radulović koji je prošlog meseca uhapšen zbog dilovanja droge i nalazi se u pritvoru.

Protiv njih trojice vodi se postupak zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti lica pod pratnjom za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

#Noćni klub

#Pritvor

#Tužilaštvo

#Ubistvo

'