AKTUELNO

Ministarstvo je preduzelo sve kako bi se sprečila buduća dešavanja, te je na tužiocima i sudijama da dosledno primenjuju usvojene zakone.

Ministarstvo pravde je preduzelo sve iz svoje nadležnosti kako bi se predupredili neredi na sportskim utakmicama, a na tužiocima i sudijama je da dosledno primenjuju usvojene zakone, izjavila je danas ministar pravde Nela Kuburović.

- Pre svega pooštirili smo kazne izmenama i dopunama Krivičnog zakonika (koje su u primeni od 1. juna), a za kršenje jedne od predviđenih mera zabrane prilaska sportskim terenima, propisali smo i da to predstavlja krivično delo - rekla je Kuburović odgovarajući na pitanje novinara u Čačku, da li se dosledno sprovodi zakon protiv nasilja na sportskim priredbama.

Foto: Tanjug

Ona je istakla da je Ministarstvo preduzelo sve kako bi se sprečila buduća dešavanja, te da je na tužiocima i sudijama da dosledno primenjuju usvojene zakone.

Prošle srede u Beogradu izbili su neredi na južnoj tribini stadiona tokom derbija Crvena zvezda - Patizan u Beogradu.

Više osoba je povređeno, a protiv šest stranih državljana je pokrenuta istraga za krivično delo nasilnicko ponasanje na sportskoj priredbi.

Od njih šest, petorica su u pritvoru, dok je šesti osumnjičeni u bolnici.

#Navijači

#Nela Kuburović

#Zakon

'