AKTUELNO

Hrvatski huligani su se tokom saslušanja branili ćutanjem, a stavlja im se na teret nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana za pet huligana iz Hrvatske koji su u sredu učestovali u neredima tokom utakmice Crvena zvezda - Patizan u Beogradu, dok se šesti osumnjičeni u ovom slučaju nalazi u bolnici.

Hrvatski huligani su se tokom saslušanja branili ćutanjem, a stavlja im se na teret nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Tužilaštvo je zatražilo od sudije pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i zbog uznemiravanja javnosti, a viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana

Pošto im je određen pritvor huligani su direktno premešteni u prostorije Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici.

Reč je o organizovanoj grupi huligana, koji su zajedno doputovali iz Hrvatske u dve automobila. Za krivično delo koje im se stavlja na teret preti im kazna do 12 godina zatvora.

Sekretar suda Tanja Koljenšić Milenković precizirala da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je protiv osimnjičenih M.S, T.D, B.H, P.J. i M.I.R. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva.

Pritvor im je kako je dodala određen i zbog krivičnog dela koje im se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvrsenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Svi se terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi i svi su strani državljani, rekla je portparol tužilaštva Tatjana Sekulić.

#Navijači

#tuča

'