AKTUELNO

Rat između škaljarskog i kavačkog klana koji je odneo preko 50 života bukti još od 2014. godine, a kavčani su za sve to vreme uspeli da sačuvaju svog vođu Radoja Zvicera kojem je zvanično prebivalište u kotorskom naselju Škaljari!

- U optužnici koju je podiglo Specijalno državno tužilaštvo u Crnoj Gori nodi se da je Zvicerovo prebivalište, prema podacima iz njegovih ličnih dokumenata, zapravo u leglu suprotstavljene kriminalne grupe "škaljaraca" - navodi izvor.

Škaljarski klan više puta je ostajao bez svojih šefova, pa tako se ni sada ne zna ko je zamenio Jovana Vukotića posle njegove likvidacije u 8. septembra prošle godine u Istanbulu.

Međutim, "kavčanima" i njihovim ograncima u regionu, već godina upravlja jedan čovek. Radoje Zvicer, kavčanin iz Škaljara, koji je jedini susret sa smrću imao u maju 2020. godine kada je jedva preživeo kišu metaka u Ukrajini.

Foto: Printscreen /SKY, Foto/MUP Srbije, Foto/STRANA.UA

U oktobru prošle godine spekulisalo se da je ubijen u Panami, kao osveta za likvidaciju Jovana Vukotića, ali se vest ispostavila kao lažna.

"Škaljarci", ipak, nisu imali sreće koliko i Zvicer. Njihove vođe Igora Dedovića i Stevana Stamatovića ubili su Zvicerovi i ljudi Veljka Belivuka u januaru 2020. godine, kada je klan preuzeo kasnije likvidirani Jovan Vukotić.

Javnosti još nije poznato ko slovi za trenutnog vođu škaljarskog klana, ali se spekuliše o tome da će Vukotićev brat Igor ponovo preuzeti sve najvažnije poslove.

Inače, interesantno je da i drugi vođa kavačkog klana, Slobodan Kašćelan ima prebivalište u naselju Škaljari.

Foto: Društvene mreže/Printscreen, Tanjug AP

Podsetimo, Specijalno državno tužilaštvp u Crnoj Gori 30. decembra proše godine podiglo je optužnicu na više od 80 strana protiv pripadnika škaljarskog klana, na čelu sa vođama Radojem Zvicerom i Slobodanom Kašćelanom.

Ovom optužnicom Zviceru se stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu od 11 članova, i da je naručio i organizovao teško ubistvo Milana Ljepoje u decembru 2020. u klanici u Ritopeku, ubistvo u pokušaju Jovana Vukotića u oktobru 2020, a obuhvaćen je i međunarodni šverc kokaina, oružja i pranje para.

Autor: