AKTUELNO

Devojčica (8), koju je otac Uroš Pašajlić, kako se sumnja, držao zatočenu u stanu u Zvezdari, nije bila upisana ni u jednu školu, potvrdili su u Ministarstvu prosvete.

Zato, kažu, škola i nije mogla da reaguje na zanemarivanje niti da obavesti nadležne.

Preciziraju i da evidenciji o deci koja treba da krenu u prvi razred po zakonu vodi opština. Ko je napravio propust biće utvrđeno, obećava i Ministarstvo za brigu o porodici.

 - Ono što ćemo uraditi u narednom periodu je da ćemo izvršiti nadzor nad stručnim radom gradskog centra za socijalni rad u Beogradu u postupku koji su ranije vodili u odnosu na ovu porodicu koja je bila na njihovoj evidenciji, a takođe ćemo izvršiti nadzor i u odnosu na postupanje gradskog centra za specijalni rad u odnosu na postupanje nakon ovog događaja - ističe Vukota Vlahović, Ministarstvo za brigu o porodici.

Foto: Pink.rs

Devojčica se nalazi u Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

Primljena je radi rehidratacije i realimentacije.

- Ona joj je neophodna zbog stanja teške i dugotrajne pothranjenosti - kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi za medije.

Devojčicu je u stanu držao njen otac Uroš Pašajlić (38) za kojim je bila raspisana potera, a za sve se saznalo kada je Ivana L. (45), sa kojom je bio u emotivnoj vezi, sa razbijenim nosem i podlivima ispod oka došla u policijsku stanicu i prijavila ga za nasilje.

#Zvezdara

#devojčice