AKTUELNO

Dvojica muškaraca iz BiH za koje Više javno tužilaštvo traži raspisivanje poternice zbog sumnje da su pomagali u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara, navodno su dan pre zločina došli na auto plac žrtve i predstavili se kao potencijalni kupci vozila.

Prema pisanju medija, u četvrtak, dan pre nego što je ubijen Ranko Radošević zvani Eskobar, dve osobe su se interesovale da kupe automobil od njega. Kako se sumnja, u pitanju su dvojica državljana BiH.

Navodni kupci su bili na Radoševićevom placu gde su rekli da žele da kupe jedan automobil.

- Cenkali su se i uspeli su da spuste cenu sa 30.000 evra na 28.000 - kaže izvor.

Kako saznajemo, Radošević je dogovorio sa kupcima da dođu dan kasnije u 11 sati na pumpu i ponesu novac kako bi obavili kuprodaju.

Međutim, umesto kupaca, došle su ubice.

Podsetimo, Stefan Z. (28), Luka V. (25) i maloletnica (17) uhapšeni su juče zbog sumnje da su učestvovali 9. marta u likvidaciji Ranka Radoševića zvanog Eskobar u jednom kafiću u Rušnju.

Foto: INFORMER/ZORAN SINKO/SIGURNOSNA KAMERA

- Naredbom o sprovođenju istrage Stefanu Z. i Luki V. na teret se stavlja da su 9. marta 2023. godine oko 11:05 sati na podmukao način lišili života R.R, koji je usled zadobijenih povreda preminuo u 11:32 časova i pri tome su sa umišljajem doveli u opasnost život tri gosta u kafiću. Noseći hirurške maske preko lica, obojica su, kako se sumnja, kada su ugledali oštećenog na parkingu benzinske stanice, izvadili pištolje i ispalili su više projektila u njega dok je stajao ispred ulaza u kafić. R.R. je pobegao u kafić, a za njim je ušao osumnjičeni Stefan Z. i ispalio mu nekoliko projektila u leđa, usled čega je oštećeni pao na pod. Stefan Z. mu je potom prišao i iz neposredne blizine mu ispalio još jedan projektil u glavu. Takon toga su obojica osumnjičenih pobegli sa lica mesta automobilom marle “Golf 4”, koje su u naselju Petlovo brdo zapalili, a potom se odvezli u ranije iznajmljeni stan na Novom Beogradu. Sumnja se da su drugo dvoje osumnjičenih Stefanu L. i Luki V. stvorili uslove za izvršenje krivičnog dela - kažu u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Njih troje je policija prejuče zatekla u štek stanu na Novom Beogradu.

Stan se, navodno nalazio u prizemlju zgrade, a zgrada i okolina nisu pokriveni kamera. Pretpostavlja se da su izabrali takvu lokaciju kako ne bi bili primećeni, ali i kako bi iz stana u prizmelju mogli lakše da pobegnu.

Na snimku sprovođenja su se videla dva uhapšena mladića u sportskoj odeći od kojih je jedan vidno šepao. Drugi je izveden u roze papučana koje su mu nekoliko brojeva manje, što sugeriše da je policija upala u štek stan na prepad i zatekla nepripremljene ubice.

Ranije danas, Eskobar je sahranjen na groblju u Orlovači, a više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

Autor: