AKTUELNO

Maloletnica (17) koja je uhapšena u štek stanu na Novom Beogradu sa S.Z. (28) i L.V. (26) koji su osumnjičeni za ubistvo Ranka Radoševića (54) zvanog Eskobar, uhapšena je zbog sumnje da je pomagala, a Viši sud joj je odredio pritvor od 30 dana zbog krivičnog dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, i promet oružja i eksplozivnih materija.

Upravo zbog dela koja joj se stavljaju na teret, ona je ključan svedok u istrazi ovog ubistva, obzirom da se sumnja da je bila upućena u sve i radila logistiku likvidacije.

"Ona je saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu u Odeljenju za maloletnike, jer postoji sumnja da je pomagala oko likvidacije i da je znala šta se sve planira. Njen iskaz biće ključan za ovo ubistvo. Dakle, ona je, ukoliko se dokažu sumnje, bila upućena u to kako se planirao zločin, koliko dugo, kako su našli stan, oružje... i na kraju ono ključno, ko je naručilac ubistva. Prema saznanjima iz istrage, njih su angažovali "kavčani", a ubijeni Radošević je bio pripadnik "škaljarskog" klana", rekao je sagovornik iz istrage ovog slučaja.

Inače, S.Z. i L.V. biće saslušani sutra u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Podsetimo, osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni, policija ih je našla u "opuštenom" izdanju. Prema snimku koji je objavio MUP, reč je o "stanu na dan" na Novom Beogradu, a kako se vidi, pištolj se nalazi među grickalicama. Jedan osumnjičeni je bio u vešu.

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju, sa čak 7 hitaca iz pištolja.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva, naređena je obdukcija tela likvidiranog.

U Radoševića je ubica sa kapuljačom na glavi i hiruškom maskom preko usta i nosa ispalio sedam hitaca od kojih 5 u telo i dva u glavu. Tek kada je bio siguran da je obavio posao, sa saučesnikom je izašao iz lokala.

Inače, prema rečima sagovornika iz istrage ovog slučaja, unapred su ugovorili sastanak sa Ranko Radošević (54) i tako osigurali "laku metu".

"Prema saznanjima iz istrage, oni su zvali Ranka i ponudili mu kola na prodaju, obzirom da on ima auto plac. Sa njim su razmenili 13 poruka. Sastanak je bio zakazan u vreme kada su ušli u kafić i upucali ga", rekao je sagovornik iz istrage.

Istraga

Pobegli su "golfom 4" koji je je nađen zapaljen u Ulici Jedanaeste krajiške divizije u Rakovici.

Za vozilo se saznalo da je ukradeno i to verovatno samo da posluži za likvidaciju.

I "golf 4", za koga se sumnja da su koristili osumnječeni za ubistvo, nalazi se na veštačenju. Nije poznato da li je vatra uništila sve tragove.

Eskobar

Ubijeni Ranko Radošević Eskobar, koji je ubijen na pumpi u Rušnju navodno je bio član bežanijskog klana Gorana Mijatovića koji je likvidiran u Beogradu i vođa nikšićkog klana koji je sarađivao sa škaljarskim klanom na čijem je čelu bio Jovan Vukotić.

Dovođen je u vezu sa Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem kada je kod njih pronađen automobil koji se vodi na njegovo ime.