AKTUELNO

Ranko Radošević (54), zvani Ranko Eskobar ubijen je u četvrtak oko 11 sati na benzinskoj pumpi u Rušnju, a prema operativnim informacijama njegova likvidacija plaćena je 100.000 evra, odnosno naručilac je ubicama obećao po 50.000 evra - otkriva sagovornik medija. Istražitelji su otkrili i da su ubice danima pratile žrtvu.

- Radošević je inače imao telohranitelja, momka koji se gotovo nije odvajao od njega. Navodno, u četvrtak mu je rekao da nema potrebe da krene s njim - dodaje sagovornik i otkriva da se istraga zasad vodi u nekoliko pravaca i da se ne isključuje mogućnost da je ubijeni Nikšićanin, koji je godinama s porodicom živeo u Beogradu, žrtva obračuna klanova.

- Radošević je prošle godine letovao na Mikonosu s lažnim pasošem, zajedno s poznatom pevačicom. Sumnja se da se nije samo odmarao već i da je na odmoru koordinirao druge "poslove" koje je imao na ostrvu - navodi grčki portal, ne otkrivajući detalje Radoševićevog boravka na poznatom ostrvu.

Inače, zna se da je i Vukotić neko vreme pre hapšenja u Turskoj 2018. boravio u Grčkoj i da je tamo imao nadimak Ivan Porše. Predstavljao se kao biznismen i često, kao i Radošević, boravio u društvu tamošnjeg džet-seta, ali je posle jedne zaplene kokaina ta država raspisala poternicu za njim.

Foto: Informer/Zoran Sinko

Plaćenici

Radošević je ubijen dok je u kafiću na benzinskoj pumpi, u koji je navraćao gotovo svakog dana, ispijao kafu. Kamere su snimile dvojicu napadača obučenih u crno, s kapuljačama i hirurškim maskama na glavi, kako ulaze u lokal u kom je u tom trenutku bilo najmanje 20 očevidaca.

- Mršaviji muškarac krenuo je ka stolu za kojim je sedeo Radošević i odmah zapucao na njega. Ispalio je pet hitaca u njega, a kad je Radošević pao sa stolice, još dva puta mu je pucao u glavu - ispričali su očevici.

Napadači su potom istrčali iz lokala, a policija je ubrzo na Petlovom brdu otkrila zapaljeni "golf", za koji se veruje da su ga ubice koristile tokom bekstva. - Potraga za osumnjičenima je u toku, uzeti su tragovi s lica mesta, ali i snimci s brojnih sigurnosnih kamera. Jedna od njih snimila je i lice jednog od napadača, ali postoje i drugi materijalni dokazi koji upućuju na izvršioce - otkrio je izvor iz istrage i dodao da policija radi i na pronalaženju naručioca zločina, jer se veruje da je reč o plaćenoj likvidaciji.

Foto: Informer/Zoran Sinko

Ubice pobegle u Rumuniju?

Policija je juče u okolini Požarevca, u blizini granice s Rumunijom, pronašla sumnjiv "opel", koji je poslat na veštačenje kako bi se utvrdilo da li je i ovaj automobil korišćen posle ubistva Radoševića.

- Vozilo je pronađeno s polupanim staklima, bez tablica, usred velike travnate površine na kojoj nema redovnog puta. Proveravaju se tragovi, da li u vozilu ima bilo kakvih predmeta i otisaka koji bi mogli da se povežu sa ubicama Ranka Radoševića - rekao je izvor Kurira.

On otkriva i da se sumnja da su ubice imale pomagače, koji su ih sačekali u blizini mesta na kom je zapaljen "golf" i odvezli ih do drugog automobila. Kako se saznaje, proverava se još jedan sumnjiv automobil, sivi "fijat stilo" koji je u trenutku zločina bio u blizini pumpe.

Autor: