AKTUELNO

Petar i njegov najbolji drug N.Š. (18) ubijeni su u ponedeljak uveče u Kopenhagenu, a za njihovo ubistvo osumnjičen je Pakistanac (17).

Nenad Stešević, otac mladića Petra (17), koji je ubijen u Danskoj zajedno sa svojim najboljim drugom, N.Š. (18), u potresnoj ispovesti za Telegraf.rs rekao je da je njegov sin uvek bio nasmejan i vedar i da nikada nije imao nikakvih problema.

"Jedan mladi život, jedan cvet, jedna ljubav koje više nema, koju više niko neće da dobije, ugašen je", kaže potresnim glasom neutešni otac.

Petar je ubijen 300 metara od svoje kuće u Kopenhagenu, kada je njega i njegovog najboljeg prijatelja napala grupa mladića.

"Petar je znamo samo da širi ljubav, uvek je bio nasmejan i srećan, nikada nije negde otišao a da nije rekao "volim te"", govori njegov otac Nenad.

Na pitanje Telegrafa šta im je policija rekla o ubistvu sina, Nenad govori da je slučaj pod istragom i da nema više informacija.

"To su dečaci koji nikada nisu pravili probleme. Petar se bavio sportom, mi smo patrijarhalna porodica, tako sam i decu vaspitavao. Ja sam rođen u Kotoru, u Dansku sam došao pre 25 godina", govori on.

Nenad danima prima saučešće zbog smrti sina, za kojeg kaže da je ubijen zajedno sa najboljim drugom.

"Mi smo Srbi iz Crne Gore, a Petrov drug je rodom iz okoline Čačke. Znaju se od druge godine, zajedno su išli u vrtić", govori on.

Čitava porodica je u šoku i ne može da shvati kako je prerano ugašen jedan mladi život.

Petar će biti sahranjen 15. marta na srpskom pravoslavnom groblju Kopenhagenu.

Kako saznajemo, za dvostruko ubistvo uhapšen je Pakistanac (17), koji je navodno rekao na sudu da je do napada došlo iz samoodbrane.

#Danska

#Otac

#Ubistvo