AKTUELNO

Srpski državljanin Ivan Rudić (38) osuđen je u Italiji na doživotnu robiju zbog ubistva Konsolata Inđenua u leto 2019. godine, preneli su italijanski mediji, navodeći da je Kasacioni sud odbio žalbu njegovih branilaca.

Podsetimo, istu kaznu na koju se žalio, izrekao mu je pre dve godine sud u Italji zbog toga što je prijatelja, posle kraće svađe u baru, pretukao do smrti a potom ga bacio sa litice da bi izlegalo kao nesrećni slučaj. Navodno, dvojica muškaraca posvađala su se zbog toga ko je lepši!

- Ivan Rudić, inače vozač kamiona, osuđen je 13. septembra 2021. a Mijuai Nuta Apopeia je osuđen na dve godine zatvora zbog prikrivanja leša. Žalba koju je podneo nije promenila kaznu, dok se drugooptuženi nije žalio - prenose italijanski mediji. Zločin se, kako navode, dogodio 30. jula 2019. Bivša supruga ubijenog kako navode, pozvala je policiju pošto se nije javio od prethodne noći da pozdravi sina, što je inače svake večeri radio.

- Sledećeg popodneva njegovo telo pronađeno je pored litice. Istraga je odmah fokusirana na poslednje dve osobe koje su viđene u njegovom društvu, odnosno dvojicu osuđenih za koje su svedoci otkrili da su se sa njim posvađali ispred bara u Toleu, a da su se potom zajedno odvezli. Automobil koji su se svedoci opisali, karabinjeri su sledećeg dana pronašli napušten pored puta, oko 600 metara od litice na kojoj je kasnije pronađeno telo - preneli su italijanski mediji.

Policija je odmah na haubi i prtljažniku pronašla tragove krvi. - Rudić je tvrdio da krv potiče od srndaća kog je pregazio i tokom celog postupka je tvrdio da nije kriv. Međutim, kada su istražitelji rekonstruisali šta se dogodilo otkrili su da je srpski državljanin nasmrt pretukao Italijana "zbog svađe podgrejane alkoholom koji su svi tokom večeri popili u baru". Rumunski državljanin, pomogao mu je da pokuša da prikrije zločin, tako što su odneli telo i bacili ga s litice - naveli su mediji i dodali da je na taj slučaj sada stavljena tačka.

Autor: