AKTUELNO

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih za dilovanje droge, koji su u utorak ujutru uhapšeni u Jajincima.

Pritvor je određen Konstantinu Đujiću, Nenadu Cvetkoviću, Draganu Mladenoviću i Slobodanu Radojeviću.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Peti osumnjičeni je u bekstvu, saopštilo je tužilaštvo za organizovani kriminalm, ali nije navelo njegovo ime.

Tužilaštvo je navelo da postoje osnovi sumnje da su oni od marta do novembra ove godine u Beogradu u okviru organizovane kriminalne grupe neovlašćeno preprodavali drogu, te da je kod njih prilikom hapšenja pronađeno je oko 19 kilograma marihuane i 188,02 grama heroina.

Predistražnim postupkom, koji je trajao devet meseci, rukovodio je tužilac za organizovani kriminal u saradnji sa Upravom kriminalističke policije i Upravom za grad Beograd.

Potparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima odredio pritvor do 30 dana, zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog opasnosti da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke.

Pritvor im je, kako je navela, određen i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

#Bekstvo

#Diler

#Hapšenje

'