AKTUELNO

Nikola K., državljanin Srbije, dugo se mučio da dokaže da nije kriv za pljačku i pokušaj ubistva u Italiji, zbog kojeg je osuđen na 12 godina zatvora.

"Pogrešili ste, ja nisam lopov kojeg tražite. Nisam ja pucao u tog mladića. Ne mogu ja biti lopov jer sam te noći bio u Srbiji i proslavljao Novu godinu", tvrdio je Nikola, pokušavajući da dokaže svoju nevinost.

Ipak, prvostepeno je osuđen za oružanu pljačku kod Verone. Odslužio je godinu dana zatvora, a sve vreme je tvrdio da je nevin i da se u vreme pljačke nalazio u Srbiji, piše Corriere del Veneto.

Nikoli pravosuđe nije poverovalo da je nevin, i samo je njegova advokatica Fabijana Trelja verovala u njegovu nevinost.

"Moj klijent je uvek tvrdio da je žrtva zamene identiteta. U vreme pljačke koju je počinila grupa kriminalaca 5. januara 2013. godine Nikola K. je bio u inostranstvu, u svojoj rodnoj zemlji, na proslavi Nove godine. Problem je što se, do sada, niko nije složio sa Srbinovim tvrdnjama, koji je uhapšen i ostao je u zatvoru godinu dana, pre nego što je prvostepeno osuđen na 12 godina zatvora. Ova presuda je doneta 28. februara 2019. godine i od tada je trebalo još 4 godine da bi slučaj dospeo do Apelacionog suda. Drugostepena instanca je potpuno preokrenula prvostepenu presudu", objasnila je advokatica.

Njena žalba je prihvaćena u potpunosti, a za Nikolu K. to je značilo potpuno osloboađanje od odgovornosti, jer nije počinio delo koje mu se stavljalo na teret.

Italijanski mediji pišu da se za stvarnim lopovom i dalje traga.

#Italija

#Srbin