AKTUELNO

Prošlo je tačno godinu dana od nestanka devojčice Barbare Vitez.

- Ovo nije život, mi ne živimo otkad je nestala, mi preživljamo - kaže za Srpski telegraf Endre Vitez, otac Barbare Vitez (15), koja je nestala 25. novembra prošle godine.

Iako se Barbara, prema izjavama drugara sa kojima je kobne večeri bila na mostu, okliznula i upala u reku Tisu, porodica devojčica i dalje ne veruje u to, a kako su i više puta do sada izjavili, tome ide u prilog i to što se plašila visine.

- Mislim da je Barbara oteta. Otkad znam za sebe, ko god da se udavio u Tisi, skočio ili upao, njegovo telo je pronađeno. Ali sve su pronašli! Pogotovo u gornjem delu Tise, gde je brana, gde se svako telo, ako ne ispliva, zakači za nju. Samo Barbara nije pronađena iako su više puta do sada pretraživali - kaže otac nestale devojčice.

Kako navodi, istraga tapka u mestu, a novih informacija nema. Ponekad se pojavi neka vest koja im ulije nadu da je njihova ćerka još uvek živa i da će se jednog dana vratiti kući.

- Mojoj supruzi su rekli da je Barbara viđena u Grčkoj, ali ne znam šta da kažem na to. Nisam bio tamo, nisam video svojim očima. Ljudi pričaju, a ako se o nečemu priča, mora biti neke istine. Ne bi valjda takve stvari izmišljali - kaže Endre.

On navodi i da su u ovoj borbi sami, a od dečaka koji su kobne večeri bili sa Barbarom niko se dosad nije javio.

- Očekivao sam da će me potražiti, ali nisu, a ni njihovi roditelji. Ne znam šta da mislim o tome što su u policiji izjavili da se okliznula i pala. Da su moja deca bila tamo, a da se ovo desilo nekom drugom, ja bih zahtevao od njih da kažu istinu. A oni se kriju u svojim kućama, verovatno imaju nekog ko im štiti leđa - kaže Endre i dodaje da ni Barbarini vršnjaci nisu dolazili da pitaju za devojčicu, već su je svi obrisali sa Fejsbuk profila.

Endre kaže i da, pored svega što ih je snašlo, njihov 23-godišnji sin još uvek ne zna da je Barbara nestala.

- Sin nam je teško bolestan, ne zna ništa o svemu o ovome. On ne zna da priča, autističan je i boluje od epilepsije, ponekad se onesvesti, pa sa njim uvek mora neko da bude. Ja se držim koliko mogu, moja supruga nikako. Otkada se ovo desilo, smršala je 35 kilograma, u jako lošem stanju je. Svaki mesec je sve teži i teži, ali smo istrajni da saznamo šta se desilo, naše je dete, moramo - dodaje Endre

Pročitajte još: PROGOVORILA ZLOSTAVLJANA DEVOJČICA IZ ARANĐELOVCA: Evo šta je sve rekla sudiji!

#Barbara Vitez

#Roditelji

#sin

'