AKTUELNO

Putnica Đ. R. (69) iz Surdulice, zbog čijeg je teškog zdravstvenog stanja tokom leta avion iz Nemačke prinudno sleteo u Beograd, prvo se požalila suprugu pored kog je sedela da se ne oseća dobro.

Njeno stanje vrlo brzo je počelo da se pogoršava. U pomoć su priskočile stjuardese i pojedini putnici. Pošto ženi nije bilo bolje, zatraženo je prinudno sletanje na beogradski aerodrom, ali je nesrećna žena preminula u avionu, pre nego što je pilot prizemljio letelicu.

Žena se vraćala sa suprugom P. R. iz Nemačke, gde su provodili praznike sa sinom, snahom i unucima, pišu Novosti.

- Trebalo je da doputuju sledećeg utorka u Surdulicu iz nemačkog grada Ahena, gde su proslavili praznike s porodicom. U nedelju joj je pozlilo, išli su kod doktora, ona je počela da pljuje krv. Doktor joj je dao neke lekove i rekao da navodno nije ništa strašno, jer je ona dugogodišnji astmatičar - priča njihov porodični prijatelj Aleksandar C.

Međutim, lekovi su izgleda imali kontraefekat. Zato su odmah, bez obzira na to što su imali povratne karte, kupili nove iz Esena za Niš. Mesta na ranijim letovima nije bilo.

Foto: Facebook.com

- Čuo sam se s njenim suprugom, jer je trebalo da ih čekamo na niškom aerodromu - priča njihov prijatelj, vidno potresen.

Ispričali su mu, kaže, da je ženi pozlilo, te da su otišli do toaleta, ona, suprug i stjuardesa. Počela je opet da povraća krv, a onda se onesvestila. U avionu nisu uspeli da je osveste, pa je pilot zatražio prinudno sletanje. Odmah po izlasku ih je čekala lekarska ekipa, ali ženi nije bilo spasa.

Porodični prijatelj kaže da je pre dve nedelje bio poslovno u Nemačkoj i da ih je tada sve video. Đula je, priča, bila presrećna, jer je nakon tri godine ponovo sa unucima i nije delovala bolesno.

- Poziv s Aerodroma "Nikola Tesla" dobili smo oko 22.24 - kaže dr Ivana Stefanović iz Hitne pomoći.

- Ekipa je odmah krenula put Surčina, pokušali su reanimaciju putnice, ali, nažalost, mogli su vrlo brzo samo da konstatuju smrt. Pre nas kolege iz ambulante koja se nalazi na samom aerodromu su pokušale da pomognu ženi.

Telo preminule po nalogu nadležnog tužilaštva prevezeno je na Institut za sudsku medicinu kako bi se obdukcijom utvrdio tačan uzrok smrti. O slučaju je obavešten zamenik iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koji je i naredio obdukciju tela.

Pretpostavlja se da je došlo do srčanog zastoja koji može da bude posledica mnogih bolesti.

Prijatelj porodice iz Surdulice navodi da je njegova sestra nakon brojnih papiroloških procedura sinoć sačekala supruga preminule na aerodromu. Danas će preuzeti telo nesrećne žene, koja će biti sahranjena sutra na groblju u Surdulici.

Autor: