AKTUELNO

Učenik osmog razreda koji je brutalno pretučen prošlog četvrtka u dvorištu škole "Svetozar Marković" u Vranju juče je otpušten iz bolnice na kućno lečenje, dok su akteri tuče, za koju se sumnja da je dogovarana još od novembra prošle godine, saslušavani u policiji.

U Ministarsvu prosvete juče nam je potvrđeno da je u školu upućena gradska prosvetna inspekcija, koja će proveriti sve navode i postupanja škole u ovom slučaju.

- Čekamo izveštaj inspekcije, nakon čega ćemo imati više detalja - rečeno nam je u ovom resoru.

U institucijama u Vranju, pozivajući se na zaštitu maloletnika, ne žele da govore o detaljima istrage, ali je zasad izvesno da su dečaka pretukla dvojica učenika škole "Vuk Karadžić".

- U ovom trenutku samo mogu da kažem da smo preduzeli sve zakonske mere i obavestili o slučaju sve nadležne organe - kaže Marina Stojanović, direktorka škole "Vuk Karadžić".

Ceo slučaj obelodanila je Ivana Tasić, majka pretučenog četrnaestogodišnjaka. Ona je ispričala da je postojala pretnja da se ovako nešto dogodi, ali da je pogrešila što je verovala da će se problem među vršnjacima rešiti u okviru škole.

- Rekla sam delić onoga što znam, ne želim da nikome naudim, ali želim da se stane na put nasilju, organizovanju tuča i delikventnom ponašanju. Sve ostalo ću reći u policiji, sada mi je najvažnije da mi se dete oporavi i fizički i psihički - kaže Ivana Tasić.

Autor: