AKTUELNO

Na današnji dan, pre godinu dana, u ranim jutarnjim satima dogodila se jeziva saobraćajna nesreća u kojoj su poginule dve drugarice iz Predejana.

Na magistralnom putu Vladičin Han - Leskovac, oko 4 sata ujutru, auto kojim je upravljala A. S. sleteo je sa kolovoza u Južnu Moravu kod Vladičinog Hana.

Tada su stradale dve devojke, od njih četiri koliko ih je bilo u vozilu.

Tela stradalih, Anđele Milovanović i Kristine Petković, pronađena su u Južnoj Moravi. One su sahranjene u rodnom Predejanu.

Pred Višim sudom u Vranju 12. decembra prošle godine je održano pripremno ročište u krivičnom postupku protiv okrivljene A. S. Više javno tužilaštvo u Vranju je protiv A. S. podiglo optužnicu 6. juna prošle godine, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinila krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz, koja je potvrđena rešenjem Veća Višeg suda u Vranju, od 8. jula 2022. godine i na koje rešenje branilac okrivljene izjavio žalbu Apelacionom sudu u Nišu 20. jula 2022.godine, po kojoj je vođen postupak pred istim sudom.

Protiv A. S. iz Predejana, koja je bila za volanom kada su pogiunule dve njene drugarice, a jedna povređena, Apelacioni sud u Nišu potvrdio je optužnicu.

Rešenje Apelacionog suda stiglo je u Vranje 19. septembra. Takođe, prema osumnjičenoj A. S. je od strane VJT u Vranju 3 februara 2022. godine stavljen predlog za određivanje pritvora jer su zato postojali zakonski razlozi.

Po tom predlogu je Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio pritvor u trajanju do 3. marta 2022.godine, a rešenjem Sudije za predhodni postupak Višeg suda u Vranju, od 2. marta 2022. godine ukinut je pritvor osumnjičenoj jer su prestali zakonski razlozi zbog kojih je pritvor određen.

Okrivljena A. S. naći će se pred sudom opet 9. februara.

Autor: