AKTUELNO

U Beogradu je uhapšen begunac sa Interpolove poternice Bojan Segić Debeli kog su više godina tražili pravosudni organi i Srbije i Bosne i Hercegovine.

U maju 2018. godine mediji u Republici Srpskoj emitovali su vest o pomenutom Segiću koji je tada uhapšen zbog sumnje da je sa još dvojicom saradnika - Bracom i Šucom krijumčario veliku količinu droge.

Akcija je imala kodno ime Naslednik i sva trojica uhapšenih predati su Tužilaštvu BiH posle kriminalističke obrade u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH.

Pripadnici Sipe i MUP-a Republike Srpske su tada izvršili pretrese na ukupno pet lokacija - dve u Istočnom Sarajevu, i po jedna na Palama, u Prnjavoru i Banjaluci, prenela je tada saopštenje SIPA agencija Srna a objavio Prnjavorinfo.

Tokom tih pretesa privremeno je oduzeto 8.837 grama marihuane i skanka, automobil “škoda fabija”, digitalna vaga, tri kartonske kutije sa 42 pakovanja težine od po jedan kilogram praškaste materije “aarostemin” koja se upotrebljava u poljoprivrednoj proizvodnji, a prokrijumčarena je iz Srbije rečnim tokom.

Tada je pronađeno i 15 komada municije kalibra 7,9 milimetara, pet lovačkih patrona, dve male kašike s tragovima nepoznate materije, oko jedan kilogram nepoznate praškaste materije, mobilni telefoni, laptop, centralna računarska jedinica, skener, štampač, SIM kartice, nosači SIM kartica, pečati pravnih lica, poslovna dokumentacija, bankovne karice, fakture, lični dokumenti, interne evidencije, bilješke i drugo.

#Debeli

#Hapšenje