AKTUELNO

Komentarišući slučaj iz Zemuna koji je potresao Srbiju, gde je majka ubila tek rođenu bebu još 2016. i stavila u zamrzivač, novinar Mladen Radulović, rekao je za PINK da je jako čudno što je muž rekao da se uopšte ne seća da je ona bila u drugom stanju, pa je pitanje da li je beba uopšte od te žene.

- Mnogi čekaju DNK analizu, da se vidi kako je dete stradalo, da li je živo stavljeno u zamrzivač ili je pre toga ubijeno. Svakako je monstruozna priča, staviti novorođenče da umre na takav način, to je nešto za šta svi nadležni organi moraju da se pobrinu da se ovakve stvari više ne dešavaju – rekao je Radulović.

Kako kaže, znamo da je žena u toku porođaja u stanju praktično nervnog rastrojstva, čak i ukoliko žena ubije dete u roku od 48 sati, ona nije zakonski odgovorna.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ukoliko se to čedomorstvo dogodi u tom periodu oko rođenja, praktično su kazne simbolične, tako da je sve na društvu. Da proceni psihofizičko stanje žene, da vide da li je beba ugrožena i da na taj način zaštite dete koje se rodilo – rekao je Radulović.

Kako kaže, priča je jako čudna, dodaje da se mora naći način da ukoliko postoje odgovorni za taj gnusni čin odgovaraju i da se ne ponavljaju takvi slučajevi.

Forezničar Časlav Ristić, rekao je da je njoj određen pritvor, dok istražni organi rade na slučaju, ali dodaje, ono što je najbitnije jeste da se završi obdukcija bebe.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najbitnije je videti da li je ona rođena mrtva ili je živa stavljena u zamrzivač. To je ono na šta treba obratiti najveću pažnju – rekao je Ristić.

Kako kaže, i otac traži da se uradi DNK da se vidi da li se radi o njegovom detetu.

- Videćemo rasplet ovog slučaja, ali da je delo monstruozno jeste i zaista je neshvativo. Ovo je jedinstven slučaj u Srbiji – rekao je Ristić.

Autor: