AKTUELNO

Zoran Marjanović osuđen je prvostepenom presudom na 40 godina zatvora zbog teškog ubistva supruge Jelene Marjanović, pevačice. Presuda je donesena u julu prošle godine, a Zoran Marjanović nije uložio žalbu na nju.

Marjanović ima pravo da sam uloži žalbu na presudu i čeka odluku Apelacionog suda, ali je to uradio samo njegov tim advokata.

U presudi, napisanoj na 698 strana, se navodi da je Zoran Jelenu ubio na svirep i podmukao način u aprilu 2016. godine

Sudija Jelena Škulić pročitala je tog 22. jula u sudnici Višeg suda u Beogradu obrazloženje presude i navela da nije bio u pitanju savršen zločin.

Foto: PRIVATNA ARHIVA/E-STOCK/ČASLAV VUKOJIČIĆ, ANDREJ NIHIL

- Sud stoji pri čvrstom uverenju i sa svim činjeničnim dokazima da je Zoran Marjanović kriv i osuđujemo ga na 40 godina. Nesumnjivo je da je Zoran Marjanović na svirep i podmukao način ubio svoju suprugu pevačicu Jelenu Marjanović, pri čemu je bio svestan svog zločina - rekla je ona u detaljnom obrazloženju presude, a takođe, ona je navela i da je ubica imao jake emocije prema žrtvi.

U opširnoj presudi u koju je Kurir imao uvid sudsko veće je detaljno analiziralo sve izvedene dokaze tokom postupka koji je trajao četiri godine.

- Da je u trenutku napada na Jelenu Marjanović bilo bilo koga drugog u blizini, nesumnjivo je da bi ona vikala i dozivala pomoć, te bi samim tim bila primećena, kako od strane surpuga, optuženog Zorana Marjanovića, koji bi mogao da je čuje i pomogne joj u trenutku životne ugroženosti - navodi se u presudi.

Marjanović je svoju sudbinu stavio u ruke advokatima, iako je oštro protestovao zbog ovakve odluke sudskog veća u Višem sudu u Beogradu.

Blato

U obrazloženju presude kojom je Marjanović osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva žene, navodi se da je on imao dovoljno vremena da se reši tragova zločina. Kao jedan od ključnih dokaza navode se njegove oprane patike, ali i crna jakna, koja nikada nije pronađena! Kako se navodi, na slikama koje su mediji snimili u noći potrage za Jelenom vidi se Zoran u blatnjavim patikama, koje su, kada ih je sutradan policija oduzela, bile čiste. - Patike optuženog na dan Jeleninog ubistva poseduju znatnu količinu blata i prašine, naročito u predelu đona s bočnih strana i naročito u predelu đona sa zadnjih strana, a što nije stanje ovih patika sutradan, kada ih je policija oduzela - navodi se u presudi u koju je Kurir imao uvid.