AKTUELNO

Svi uhapšeni će biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih pislova sproveli su opsežnu akcijz u kojoj je pohapšena organizovana kriminalna grupa.

Naime, Služba za borbu protiv organizovanog kriminala i članovi Bezbednosno-informativne agencije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, policijom i tužilaštvom Republike Češke, uhapsili su u Pragu i Novom Sadu kriminalnu grupu koja se sumnjiči za trgovinu kokainom.

Oni su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Uhapšeni su: R. C. (1954) iz Novog Sada, državljanin Crne Gore, S. P. (1977) i B. C. (1978) iz Novog Sada, J. C. (1958), državljanin Srbije i Mađarske i B. B. (1972) državljanin Srbije i Češke.

Foto: Tanjug

Kako Pink.rs saznaje, ova grupa je u dužem vremenskom periodu nabavljala i distrubuirala kokain na teritorijama Srbije, Mađarske, Austrije, Nemačke, Slovačke, Italije i Češke, a prodavala ga i u drugim evropskim zemaljama.

B. C, J. C. i B. B. uhapšeni su u Pragu neposredno nakon primopredaje osam kilograma kokaina, srpska policija u Novom Sadu uhapsila je R. C. i S. P.

Policija je osim kokaina, od petorice osumnjičenih privremeno oduzela oko 110.000 evra i više skupocenih automobila "porše panamera", "audi A8", "mercedes" i druga vozila manje vrednosti.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Svi osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Pročitajte još: Prodao devet hiljada pilića zaraženih salmonelom

#Droga

#Hapšenje

#MUP Republike Srbije

#Češka

'