AKTUELNO

Dečak iz Subotice koji je bio žrtva brutalnog vršnjačkog nasilja u OŠ "Sonja Marinković", odstranjena mu je slezina u stabilnom stanju.

Protiv dva 14-godišnjaka biće podneta krivična, dok će za trećeg dečaka, koji je takođe učestvovao u incidentu, izveštaj biti prosleđen Tužilaštvu, saopšili su iz policije.

Otac povređenog dečaka najavio je krivične prijave protiv nasilnika i nadležnih u školi zbog neadekvatnog reagovanja u tom i prethodno prijavljenim slučajevima, kao i ispisivanje dece iz te škole.

U međuvremenu oglasio se i direktor škole Pajica Bašić. Kaže da škola ne želi ništa da zataškava, već da su sve ustanove po protokolu obaveštene. Biće pokrenut vaspitno-disciplinski postupak tokom kojeg će se utvrditi kakve će mere biti izrečene učenicima.

- Mi smo u toku jušerađnjeg dana obavili razgovor u prisustvu roditelja i uzeli pisane izjave od dece, potom smo imali tim za zaštitu nasilja koji je doneo odluku i ovo delo klasifikovao kao treći nivo nasilja. U skladu sa tim pokrenuli smo vaspitno disciplinski postupak učenika koji su učestvovali u svemu ovome. Kada oni nisu bili svesni učinjenog dela, kada su mislili da je učenik samo malo pao i da ga nešto boli tada nam je rečeno da je to ustvari igra, neki izazov sa tiktoka. Ja stvarno o tome ne znam, ne pratim tiktok, ne znam kakvi su izazovi što oni rade, u svakom slučaju mi smo videli da oni to ne shvataju ozbiljno - rekao je direktor škole.

Autor: