AKTUELNO

Rodbina i prijatelji Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije okupili su se danas na groblju u Žitkovcu da bi obeležili godišnjicu njihovog stradanja.

Najteže je bilo Goranovoj majci Stojanki koja je ostala bez najbližih jer joj je pre ovog zločina već preminuo jedan sin.

Čim je stigla na groblje zagrlila je spomenik i redom oplakivala sina, snahu i unuku miljenicu.

- Lile moje, Lile godinu dana prođe, godinu dana otkako te je baba poslednji put videla. Lile moje, progovori, vidi drugarice su ti došle a ti ćutiš u crnoj zemlji. Nema te da progovoriš, da baku utešiš a drugarice da razveseliš - jadikovala je sitna starica u dubokoj crnini.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Neobična ikona u Pranjanima opisuje herojsku misiju Halijard
Ni na groblju nije uspela da se savlada, a da ne prokune ubicu svojih najdražih.

- Pusta mu glava ostala, dobro ne video što mi pobi najmilije. Zbog para me zavi u crno, srce ti se poparilo - naricala je Stojanka.

Njena snaha Verica pokušavala je da ostane prisebna kako bi ispoštovala običaje.

Na grob je ćutke ređala hranu i piće koji su pokojnici za života voleli.

Pomenu su prisustvovali i Gordanina braća Aritonović koji su grlili Stojanki, pokušavajući da je smire kako joj ne bi pozlilo. Obeležavaju tužne godišnjice prisustvovali je pedesetak ljudi a molitvu za mrtve očitala su dva sveštenika.

Podsetimo, porodica Đokić poslednji put viđena je 26. septembra prošle godine kada su iz Moravca, gde su bili na večeri kod Goranove majke Stojanke, krenuli ka svom stanu u Aleksinac.

Njihov nestanak prijavljen je sutradan jer se nisu javljali na Stojankine telefonske pozive. Sedam dana kasnije u ataru sela Donja Trnava pronađen je njihov zapaljeni "pasat", a istog dana u jami na usamljenom području u ataru Moravca, tri spaljena tela.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković, Pixabay.com, Facebook.com

Skoro mesec dana trajala je potraga za ubicom Đokića koja je dovela do hapšenja Gorana Džonića, njegovih sinova Stefana i Milana ali i braće Kostadina i Aleksandra Miloševića na koje je Džonić uperio prst kao navodne saučesnike.

Tokom istrage ustanovljeno je da braća Milošević i njegov sin Milan nemaju veze sa ubistvom pa su pušteni iz pritvora dok je protiv Gorana i Stefana podignuta optužnica za teško ubistvo odnosno pomaganje u ovom krivičnom delu, kao i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnica je i dalje u Višem javnom tužilaštvu odakle treba da bude prosleđena na potvrdu Višem sudu u Nišu kako bi moglo da se počne sa suđenjem.