AKTUELNO

Danas se navršilo pet godina od ubistva advokata Nemanje Stojanovića (27) iz Jagodine.

Ubica još nije pronađen. Za sada je gotovo izvesno samo da je mladi advokat ubijen greškom.

Nemanja Stojanović se kobne večeri vraćao kući iz kafića u kom je bio sa društvom. Ubica ga je sačekao i zapucao, kasnije se ispostavilo da je mladi advokat najverovatnije ubijen greškom, jer je u zgradi u to vreme živeo muškarac s kriminalnim dosijeom.

Zločin u Ulici braće Dirak šokirao je građane Jagodine, ali i čitavu Srbiju. Utvrđeno je da je ubica bio sakriven kod ulaza u zgradu i, kada je mladi advokat naišao, ispalio je tri hica. Prvi hitac pogodio je advokata u srce, nakon čega je on pao, a surovi egzekutor mu je tada prišao i overio ga sa dva hica u glavu.

Likvidacija se desila oko 2.45.

Navodno, Nemanja je ubijen greškom, jer u njegovoj zgradi navodno stanuje mladić koji se bavi kriminalom i vozi isti "audi" kao Stojanović.

Godinu dana posle Nemanjinog ubistva njegov otac, takođe advokat, Milovan Stojanović rekao je:

"Supruga Tanja, ćerka Anđelija i ja osećamo se izuzetno teško. Svakodnevno odlazimo na Nemanjin grob, plačemo, kukamo... Pokušavamo da ostanemo normalni, ako je to moguće. Nije tačno što kažu da vreme leči sve, jer vremenom je sve teže i teže".

Inače, pre Stojanovića, u Srbiju su u poslednjih sedam godina ubijena još dvojica advokata.

U decembru 2015. likvidiran je beogradski advokat Vladimir Zrelec, i to ispred svoje kancelarije na Vračaru. Kao egzekutor, na 30 godina zatvora, osuđen je Vladimir Šaranović.

U julu 2018. stradao je Dragoslav Miša Ognjanović. Poznati beogradski advokat ubijen je ispred svog stana na Novom Beogradu, a egzekutor, kao ni nalogodavac nisu otkriveni.