AKTUELNO

MMA borac Uroš Stefanović (27) je ubijen, a Goran Kovačević Goranac (47) ranjen u vatrenom obračunu pre tačno godinu dana u Cankarevoj ulici u Novom Sadu.

U toku je suđenje osumnjičenima za ova krivičnih dela, Daliboru Bogdanoviću Boći (44) i Danielu Janjošu (43). Istragom je utvrđeno da je meta napada bio Kovačević, koji je ranjen u ruku u pucnjavi u kojoj je ispaljeno 15 hitaca.

Janjoš, profesor fizičkog vaspitanja i bivši prvak u streljaštvu, predao se u septembru prošle godine, a Bogdanović, inače bivši policajac koji je osumnjičen da je nalogodavac, isto je učinio u martu ove godine.

Sigurnosne kamere snimile su likvidaciju, ali i to kako zeleni pikap "pežo" po Novom Sadu prethodno pratio Kovačevića pre pucnjave.

Stefanović i Kovačević su pre pucnjave bili na motorima, a sa njima i dvojica Gorančevih sinova, takođe na motociklima. Stefanović i Kovačević su na motorima ušli u dvorište. MMA borac je ostao ispred zgrade, a Goranac je ušao u garažu. Tamo se zadržao dva, tri minuta, potom je izašao, zatvorio garažu i krenuo prema izlazu. Tada je pogođen metkom u ruku, Stefanović je odmah reagovao i goloruk pritrčao vozaču "pežoa", odnosno osumnjičenom Janjošu, i udario ga. Baš u tom trenutku, Janjoš je zapucao prema Gorancu. Da mu Stefanović nije prišao, Goranac bi sigurno bio ubijen. Ovako, stradao je MMA borac.

Policija je oružje ubistva pronašla odmah posle Janjoševe predaje.

Autor: