AKTUELNO

Isplivali su novi jezivi detalji brutalnog sedmočasovnog silovanja devojčice (11) u Prištini, a pri tom postoje razne verzije događaja.

U utorak je uhapšen i peti osumnjičeni za silovanje, trojica su maloletnici. Zbog sumnje da su sedam sati silovali devojčicu (11) u Prištini su prethodno uhapšeni Ekrem R. (26) , njegov brat G.R. (16) , G.J. i Dž.S, kao i Š.K, i nakon hapšenja njima je određen pritvor.

Za ovih nekoliko dana pojavilo se više verzija događaja, a na Instagram stranici" feminsm.ks" do detalja je opisan horor koji je nesrećna devojčica preživela. Kako se navodi na pomenutoj stranici, horor je počeo u parku kada je najstariji među silovateljima prišao devojčici.

- Jedanaestogodišnja devojčica bila je u parku u Prištini kada joj je prišao E.R. (26) i rekao joj: "Dušo, sviđaš mi se", ubrzo nakon toga joj je dodirnuo stomak i leđa. Doveo ju je u neprijatnu situaciju, ali ona nije mogla da reaguje jer joj je nasilnik stavio ruku na usta kako bi ćutala - navode na instagram stranici i dodaju:

- Tu je bio i njegov mlađi brat. Skinuli su devojčicu, a E.R. je prvi silovao, brutalno iživljavanje nastavio je njegov mlađi brat G.R. Međutim, ni to im nije bilo dovoljno, pa su im se ubrzo pridružila trojica drugara i silovali je jedan po jedan - navode na pomenutoj Instagram stranici i dodaju da je brutalno iživljavanje trajalo sedam sati.

Direktor policije dao ostavku

U međuvremenu Samedin Mehmeti, direktor policije u Prištini podneo je ostavku na tu dužnost zbog slučaja silovanja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja.

- Premijer privremnih prištinskih institucija Aljbin Кurti prihvatio je smenu Mehmetija, te za vršioca dužnosti novog direktora imenovao Fehmi Hotija, dosadašnjeg zamenik direktora policije - preneli su mediji na albanskom

Dan ranije albanski mediji objavili su drugu verziju slučaja pozivajući se na nezvanična saznanja izvora iz policije.

- Silovanje devojčice počela su trojica maloletnika u parku u jednom naselju u Prištini, a potom je jedan od njih pozvao i svog brata Ekrema R. (26). On se sumnjiči da je tamo otišao svojim automobilom "pikap". Sa tog mesta su krenuli ​​na drugu lokaciju gde je Ekrem R. nakon kraćeg vremena navodno zaustavio automobil i silovao maloletnu devojčicu. Posle toga je pozvao i petog osumnjičenog da im se pridruži napastvovanju - naveli su juče lokalni mediji.

U svakom slučaju sva petorica su uhapšena i određen im je pritvor do mesec dana. Podsetimo, slučaj policiji je prijavila majka nesrećne devojčice.

- Majka je izjavila da je devojčica napustila kuću u subotu popodne i da ju je pronašla tek posle ponoći u katastrofalnom emotivnom stanju nakon čega joj je dete priznalo šta joj se dogodilo - izveštavali su ranije albanski mediji.

Određen pritvor silovateljima

Odeljenje za teška krivična dela Osnovnog suda u Prištini odredilo je meru pritvora u trajanju od 30 dana za peteoricu osumnjičenih za silovanje 11-godišnje devojčice, prenosi Koha.

Iz tog suda navode da je sudija za prethodni postupak usvojio zahtev Osnovnog tužilaštva za određivanje mere pritvora.

- Prilikom određivanja pritvora, sud je uzeo u obzir težinu krivičnog dela, način i okolnosti pod kojima je krivično delo izvršeno, za koje se sumnja da je učinjeno prema oštećenom, koji je maloletnik - navodi se u saopštenju.

Inače, slučaj silovanja devojčice pre tri dana izazavao je veliku pažnju javnosti. Policija je uspela da identifikuje i uhapsi petoricu osumnjičenih mladića, i saopštila da i dalje istražuje slučaj seksualnog zlostavljanja u Prištini. Ekrem R. (26) ima kriminalnu prošlost i protiv njega postoji ukupno devet optužnica, među njima su krađe ali i nasilje u porodici.

Autor: